En Sıcak Konular

Gülerce, Öcalan'ın avukatlarıyla ne konuştu?

8 Aralık 2010 13:26 tsi
Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Öcalan’ın 3 avukatı ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Mehtap TV’deki Düşünce Günlüğü programında konuşan Gülerce, "Beni Abdullah Öcalan'ın avukatları aradı. Pek çok gazeteciyle görüştüklerini ve benimle de görüşmek istediklerini söylediler. Yalova'da oturduğumu söyleyince "Biz gelelim" dediler. 2'si Öcalan'la görüşmeye giden 3 avukat geldi. Yalova'da biralışverişmerkezinde randevu verdim. Herkesin kahvaltı yaptığı bir mekanda kalabalık arasında bir masada oturup konuştuk. Kürt meselesinde benim görüşümü öğrenmek için gelmişler. Kürt meselesindeki muhataplık sorununa dikkat çektim. İmralı'nın, Kandil'in, Avrupa'nın, siyasetin, dış güçlerin farklı konuşmasının kafa karışıklığına neden olduğunu söyledim. Dış güçlerin içerde rant peşinde koşanların çözümü istemediklerine dikkat çektim. En önemli şartın ise samimiyet olduğunu söyledim. Kim samimi olarak çözüm istiyorsa onlara kulak vermek lazım. Rant elde etmek isteyenlere değil. İkincisi de üslup meselesi. Bir problemin çözümünde üslup çok önemli. Şu anda bana yanlış bir cümle söylerseniz ben kalkar giderim ve görüşmemize gerek kalmaz ya da tersi olursa siz gidersiniz dedim. Söylediklerimin hiçbirine itiraz etmediler" diye konuştu.

 

Kullanılacak üslup meselesinde dikkat çekici bir tespit aktaran Gülerce, "BDP milletvekillerinin üslup hatalarını Öcalan’ın da eleştirdiğini avukatlardan duyduğunu" anlattı. "Kardeşlik konusunda madem samimiysek bu mesele sadece partiler düzeyinde değil, siyasileri de zorlayacak şekilde jest yaparak çözülmeli" şeklindeki teklifine avukatlardan birinin şaşırtan bir teklifle karşılık verdiğini söyleyen Gülerce, avukatın "BDP heyeti Çanakkale ziyareti düzenlesin teklifi" getirdiğini ve bunu çok olumlu bulduğunu söyledi.

Bir Kürt gencinin kendisine ulaştığını ve yurtdışındaki Türk okulları tabirini eleştirdiğini vurgulayan Gülerce, "bu okulların herkese hizmet ettiğini, Gönüllüler hareketinin Kuzey Irak’ta 10 tane okul açtığını, bölgede onlarca okuma salonu açıldığını, bu çocukların sadece o bölge insanına hizmet edeceğini" söylediğini vurguladı.

Avukatlardan birinin "bu okullarda Kürt çocuklarının asimile edildiği" söylemine karşılık "bunu hakaret olarak kabul ederiz, hatta 15 senedir bu hareketin içinde eğitim gören bir kişi 'beni asimile ettiler' diye konuşmamıştır" karşılığını verdiğini aktardı.

 

 



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs