En Sıcak Konular

Çubukçu: Koordinasyon yapan idareci muhbir değildir

8 Aralık 2010 11:04 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 'sivil polislerin yerine muhbir öğretmenler' başlıklı haberle ilgili, "Burada ne bir muhbir uygulaması var, ne de koordinasyonu yapan idareci muhbir olarak nitelendirilemez." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği Beyaz Bayrak ödül törenine katıldı. Çubukçu girişte gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çubukçu, 'Müdür yardımcılarının okullarda emniyet ile işbirliği içinde olacağına dair haber bugün yer aldı. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?' şeklideki soru üzerine, 2007 yılında 'Güvenli Okul Projesi'nin başlatıldığını hatırlattı. Proje ile son birkaç yıl içerisinde okullarda güvenli ortamların oluşturulduğunu söyleyen Çubukçu, "Okullarımızın çoğunluğuna güvenlik kameraları koyuldu. 24 saat izleniyor. Özel güvenlik sistemleri oluşturuldu." diye konuştu. Haberi çarpıtılmış olarak nitelendiren Çubukçu, şöyle devam etti: "Haber, yazan muhabirin kendi kişisel görüşlerini içeriyor. Gerçeklikle bağlantısı yok. Koordinasyonu sağlamak için okulda bir idarecinin emniyet ile irtibat kuracak kişi olarak belirlenmesi son derece normal." Haberin bir soru önergesine verilen cevaptan yapıldığını hatırlatan Çubukçu, her şeyin cevapta açık bir şekilde, herkesin anlayacağı şekilde belirtildiğini vurguladı.

Okul güvenliği projesi yürütülürken Emniyet ile bilgi paylaşımını sağlayacak bir idareciye ihtiyaç olduğunun altını çizen Çubukçu, "Bundan doğal ne olabilir?" diye sordu.

Çubukçu, projenin bu şekilde ele alınmasını yadırgadığını söyledi. Çubukçu, "Okul idarecilerini veya öğretmenleri bu şekilde nitelendirmek, koordinasyon yürüten bir idareciyi muhbir olarak nitelendirmek için gerçekten zihinsel olarak bayağı çarpık düşünmek lazım." ifadesini kullandı.

Okul güvenliği projesini çok önemsediğini vurgulayan Çubukçu, "Burada ne muhbir uygulaması var, ne de koordinasyonu yapan idareci muhbir olarak nitelendirilemez." diye belirtti.

KPSS'de şüpheli olan öğretmenlerin atandığı iddiaları da Bakan Çubukçu'ya soruldu. KPSS sınavının yenilendiğini hatırlatan Çubukçu, başarılı olanların adil ve objektif bir şekilde atandığını söyledi.
 
cihan



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,685 µs