En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan IPv6 genelgesi

8 Aralık 2010 10:49 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarından, internet üzerinden verdikleri kamuya açık tüm hizmetleri en geç 31 Ağustos 2013 tarihine kadar IPv6’yı destekler hale getirmelerini istedi.

Erdoğan, yayınladığı genelgede, bilgi ve iletişim teknolojilerinin özellikle de internetin son yıllarda büyük bir hızla geliştiğine ve yaygınlaştığına işaret ederek, dünyada internet bağlantısı için kullanılmakta olan IPv4 adreslerinin tükendiğini belirtti. Genelgede, sorunun çözümü için geliştirilen IPv6 protokolünün yakın bir gelecekte internete bağlanmak için IPv4 protokolünün yerini alacağına dikkat çekildi. Dünya çapında IPv6'ya geçiş çalışmalarının son yıllarda hız kazandığı, internetin sürekliliğinin sağlanması ve gelişiminin devamı için IPv6’ya hazır olunması ve geçiş çalışmalarına başlanmasının bu açıdan önem arz ettiği vurgulandı.

Türkiye'de IPv4’ten IPv6’ya geçiş çalışmalarının başlatılması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun görevlendirildiği belirtilen genelgede, kamu kurum ve kuruluşlar için IPv6’ya geçiş planı hazırlandığı kaydedildi.

Eylem Planı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının belirli bir zaman içinde hizmetlerini IPv4’ün yanı sıra IPv6’yı da destekler hale getirmeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının internet üzerinden sundukları hizmetlerde IPv6’nın sağladığı güvenlik, verimlilik, hizmet kalitesi gibi özelliklerden faydalanmaları, bilişim sektöründe Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan kurum ve kuruluşların IPv6’ya geçişinin tetiklenmesi ve ülkenin teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmesinin teşvik edildiği vurgulandı.

Genelgede Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın geçiş planlarının yürüttükleri görevlerin özel niteliği gereği kendileri tarafından belirleneceğine işaret edildi. Kamu kurum ve kuruluşların 31 Mart 2011 tarihine kadar IPv6 desteğinin olup olmadığı konusunda bir envanter çıkarma çalışması yapmaları, 31 Aralık 2012 tarihine kadar internet üzerinden verdikleri en az bir hizmeti pilot uygulama olarak IPv6 destekli hale getirmeleri, bütün kurumların ise en geç 31 Ağustos 2013 tarihine kadar internet üzerinden verdikleri kamuya açık tüm hizmetleri IPv6’yı destekler hale getirmeleri istendi. 

cihan



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,988 µs