En Sıcak Konular

Ahmet Türk: Biz bu oyuna gelmeyeceğiz

7 Aralık 2010 20:42 tsi
Demokratik Toplum Kongresi’nin eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Cizre’de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Ahmet Türk, birilerinin Kürt ve Türk halkını birbirine düşürdüğünü belirterek bu oyuna gelmeyeceğini söyledi.
   
Ahmet Türk, barış yolunda ne yapacaklarını ve nasıl hareket edecekleri konusunda sivil toplum temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Süreçle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Ahmet Türk, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bu meseleyi konuşmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Türkiye’de birçok şeyin değiştiğini söyleyen Türk, bunu halkın verdiği mücadeleye bağladı. Türk, şöyle dedi:
   
”Bu değişim devletin sağladığı mı, hayır toplumsal muhalefetin ve uzun süreli halkımızın mücadelesi sonucunda Türkiye'de yeni tartışmaların ortaya çıktığını, bu tartışmalar sonucunda da çok ciddi görünmese de bir değişimin geliştiğini de görebiliyoruz. O toplumsal muhalefet düne kadar inkar edilen Kürt halkı yerine Kürt sorununun çözümünü tartışmaya başladı. Evet, çözüm konusunda hükümetin, devletin ortaya koyduğu bir irade yok. Bu doğrudur. Ama diğer tarafta da bakıyoruz. Demokratik muhalefeti yürütülenler ve Türkiye’nin değişimini esas alanlar, bugün Kürt sorununun çözümü içinde tartışmaya başladı. Eğer bir süreç çözüm tartışmalarına dönüşürse inanın ki çözüm konusunda da demokratik yöntemi kurmaktan başka bir yol yoktur. Bizim isteğimiz bütün bu acılardan sonra bu çözümün diyalogu var ve sorunla ilgili müzakere sürecinin başlatılmasıdır. Demokratik Toplum Kongresi, bir yerde çözüm konusundaki projeleri ortaya koymak ve bu süreçten ortaya koyabilecek projeler üzerinde tartışmak, halkla bir araya gelmek, halkın düşüncesini almak ve bu kongrenin tartışmalarını derinleştirmektir. Gerçekten çok acı verici ama halen devam eden kan davaları ihtilaflarla halkımız çalkalanıyor. Bu konuda tedbirlerimizi almamız gerekiyor. O güvenliği oluşturmamız gerekiyor. Ama birileri kalkıyor diyor ki Demokratik Toplum Kongresi, işte polis gücü oluşturacak, ordu oluşturacak, biz sivil alan örgütlerimizi sivil bir anlayışla ve halkımızla kendi taleplerini ortaya koymak, bir arayış içinde olmaktır. Artık günümüzde yerindelik ilkesi geçerlidir. Yerinde yenilik yönetime katılan sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda halkımızın yönetime katılması, kendini yönetmesi olarak biz değerlendiriyoruz.”
   
Ahmet Türk, Türkiye’de Kürt ve Türk halkını karşı karşıya getirmeye yönelik bir çalışmanın yapıldığını gördüklerini ve bu oyuna gelmeyeceklerinin altını çizdi.

 cihan

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs