En Sıcak Konular

'Hanefi Avcı devrimci olamaz'

7 Aralık 2010 17:27 tsi
Devrimci Karargah terör örgütü davası sanıkları örgütle ilgili süren soruşturma kapsamında Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da tutuklanmasına tepki gösterdi. İşkenceci olduğunu belirttikleri Avcı'nın devrimci olamayacağını söyleyen sanıklardan biri, "Dev

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 8'i tutuklu 20 sanık katıldı. Duruşmada sanık Cemal Bozkurt, savunmasını ana dili olan Kürtçe olarak yapmak istediğini ancak buna müsaade edilmeyeceği gerekçesiyle Türkçe yapacağını söyledi. Devrimci Karargah örgütüne yönelik 21 Eylül'de yapılan operasyonlarda 13 kişinin tutuklandığını hatırlatan Bozkurt, daha sonra da işkenceci olarak nitelediği Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklandığını belirtti. Avcı'nın bu soruşturma kapsamında tutuklanmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Bozkurt, "At izi it izine karıştırıldı. Avcı'nın tutuklanmasıyla ve yalan yanlış bilgilerle davanın gidişatı karıştırılmak isteniyor. Bir tarafta Devrimci Karargah, diğer tarafta Hanefi Avcı. İşkenceci, faşist Emniyet Müdürü Hanefi Avcı bir devrimci asla olamaz. Hanefi Avcı'nın devrimcilerle herhangi bir ilişkisi olmadığı gibi devrimciler ondan hesap soracaktır. Hanefi Avcı'nın hangi süreçten geçerek kızıl bir devrimci olduğunu anlayamadık." dedi.

Sanıklar Fatih Aydın ve Özgür Dinçer de yazılı hazırladıkları savunmalarını okuduktan sonra mahkemeye sundular.

Bostancı'daki çatışmanın yaşandığı evin sahibi sanık Necdet Öztürk, açık deniz gemi kaptanı olduğunu belirtti. Çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya'nın arkadaşı olduğunu ifade eden Öztürk, "Bir gün beni aradı. Parasının olmadığını ve kalacak yerinin de bulunmadığını söyledi. Ben de daha önceden de kaldığı için evime aldım. 27 Nisan günü her şeyimi kaybettim. Müşteki olmam gerekirken sanık olarak yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum.'' dedi.

Örgütün sorumlusu olduğu belirtilen sanık Ulaş Erdoğan, iddianamede anlatılan eylem planları ile ilgili, "Ben bu eylemleri yapacak olsam feriştahı durduramaz. Ben Kafkasya'da 4 yıl savaştım. Arabaları tutuşturmam bir günümü almaz. Ege'de gemileri yakmak da kolay. Zaman gazetesinin bombalanmasından bahsediliyor. Ben Zaman gazetesini bombalamaya kalksam, anında götürürüm." dedi.

Savunmaların ardından mahkeme savcıdan görüşünü sordu. Savcı Selim Berna Altay, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Duruşmaya verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme, atılı suçun vasfı ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.

Üye hakim Yılmaz Alp ise sanıklardan Necdet Öztürk'ün tahliyesi yönünde şerh koydu. Hakim Alp, Öztürk'ün tutuklu kaldığı süre ve delil durumu dikkate alınarak tahliye edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

(CİHAN)



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,626 µs