En Sıcak Konular

İşsiz Yunanlılar İstanbul'u tercih ediyor

7 Aralık 2010 16:46 tsi
Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliği ile Selanik’teki Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Ticaret Odası’ndan edinilen bilgilere göre, "onlarca işsiz Yunanlı", her gün İstanbul Başkonsolosluğu ile Türk-Yunan Ticaret Odasın

Atina’da yayımlanan "Elefteros Tipos" gazetesi, son dönemde yaşanan ekonomik kriz kaynaklı "göç dalgası" çerçevesinde, birçok Yunanlı’nın ülke dışında iş bulmak amacıyla, yalnızca Batı Avrupa ülkelerinde değil, Türkiye ve Kıbrıs’taki "kapıları çaldıklarını" yazdı.

Son dönemde gerçekleşen "kaçışın" sadece eğitimli kişiler arasında olmadığı belirtilen haberde, uzmanlığı bulunmayan onlarca işçinin, her gün, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kıbrıs’taki (Rum) iş bulma büroları ve Avustralya’daki soydaş derneklerini doldurdukları kaydedildi.

Haberde, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müşaviri Yannis Karkanis’in, Türkiye’de iş arayan Yunanistan vatandaşlarının genellikle çiftler ile aileler olduğunu, önemli vasıflara sahip olmadıklarını ve Türkçe konuşamadıklarını söylediği belirtildi.

Karkanis’in sözkonusu şahısların 300 avro karşılığında işçi olarak çalışmak istediklerini de kaydettiği vurgulandı.

Öte yandan, iş arayan Yunanistan vatandaşlarının Amerika ve Batı Avrupa ülkelerinden sonra yöneldikleri ilk ülkenin Kıbrıs olduğu belirtilirken, ortak dil, kısa mesafe ve yüksek maaş nedeniyle bu ülkenin oldukça cazip olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Yunanistan’da işsizlik oranı yüzde 12 seviyesinde şekillenirken, Kıbrıs’ta yüzde 7 olduğu belirtildi.

Diğer yandan, Avustralya Yunan soydaş derneklerinin verilerine göre, Yunanlılar’ın önemli bir kesiminin Avustralya’ya göç etmeyi düşündüğünün altı çizildi.

Melbourne Rum Cemaati yetkililerinin, Avustralya’ya yerleşmek isteyen ve bu konuda bilgi isteyen çok sayıda Yunanlı’nın her gün mesajlar gönderdiklerini belirttiği açıklandı.

Haberde, Avustralya Göçmen bürosunun da bu iddiaları desteklediği, Avustralya Göç Bakanlığı İletişim Bölümü yetkilisi Catherine Mein’in, "Ülkeye göç edip sürekli burada kalmak isteyen Yunanlılar’ın sayısında, özellikle bilim adamları ve uzmanlar arasında, önemli bir artış bulunduğunu" söylediği belirtildi



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,813 µs