En Sıcak Konular

Ambargoyu kaldırsınlar

7 Aralık 2010 16:05 tsi
Şehid ailelerinden İsrail’e ambargo mesajı.

Mavi Marmara’da şehit olan yardım gönüllülerinin aileleri İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısına Şehit Cevdet Kılıçlar’ın eşi Derya Kılıçlar, şehit Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, Şehit Necdet Yıldırım’ın eşi Refika Yıldırım, Şehit Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, Şehit Ali Haydar Bengi’nin eşi Saniye Bengi, kızı ve kaynı Muhammed Ensari, Şehit Cengiz Songür’ün oğlu İsmail Songür, Şehit İbrahim Bilgen’in oğlu İsmail Bilgen, Şehit Fahri Yaldız’ın kardeşi Hasan Yaldız  ve İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım katıldı.

Basın toplantısında 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye insani yardım malzemesi götürürken Mavi Marmara gemisine saldıran ve 9 insanı şehit eden İsrail’in özür ve tazminat ödemekle olayı kapatamayacağı vurgulandı. Şehit aileleri, “Yakınlarımız ambargonun kaldırılması yolunda şehit oldular. Ancak ambargo kalkarsa acımız bir nebze olsun hafifler” dediler. Şehit aileleri İsrail’e iki yangın uçağı gönderilmesi konusunda incindiklerini dile getirdiler. O uçakların Mavi Marmara gemisi uluslar arası sularda saldırıya uğradığında neden gönderilmediğini sordular.

Formalite bir özür ve tazminat kabul edilemez

Şehit Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, formalite bir özür ve tazminatın kabul edilemeyeceğini belirtti.

Doğan, oğlunun Gazze’deki ambargonun kaldırılması yolunda şehit olduğunu belirterek, “Oğlum bu ablukanın kırılması amacı ile bu gemideydi. Tek amacı vardı: İnsani yardım. En azından bu uğurda şehit oldu. Özür dilemek tek başına af nedeni olacak bir mevzu değildir. Özür dilenecekse bu formalite bir özür olmamalıdır. Anladığım kadarıyla samimi bir özrü dilemede bulunmayacaklar. Biraz da böyle dilin ucuyla formalite icabı özür dilenecek gibi geliyor bize. Formalite bir özür olmamalıdır. Bunu kabul etmeyiz” şeklinde konuştu.

Devamı için tıklayın



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,369 µs