En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Başbakanın mali sicili temiz değil

7 Aralık 2010 15:39 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın eleştirilemez hale geldiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan sen kimsin ki eleştirilemez noktaya kendini oturtuyorsun?" dedi.

TBMM'de grubuna hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. İstanbul'da bazı marjinal sol grup üyesi öğrencilerle polis arasında çıkan olayların sorumlusunun Başbakan olduğunu ileri süren CHP Genel Başkanı, "Başbakan'a derdini anlatmak isteyen gençler yürüyüş yapıyorlar. Zarar vermiyorlar. Coplar, gazlar... Eksik olan bir tank top tüfek... O genç kızın polis copları altında tekme tokat dövülmesini dünyaya nasıl anlatacak? Bizim bildiğimiz siyasetçi eleştiriye açıktır. Toplumun tepkisini öğrenir. Başbakan eleştirilemez. Sayın Başbakan sen kimsin ki eleştirilemez noktaya kendini oturtuyorsun? Herkes anayasada gösteri ve yürüyüş hakkını kullanabilir. Burada üstünlerin hukuku var. Recep Bey'in yaptığına da demokrasi diyorlar. Coplu demokrasi deseler daha iyi. Meclis'te öğrenciyi almıyorlar."

Kemal Kılıçdaroğlu, Wikileaks belgeleri konusunda daha önce çelişkili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, bu kez iddiaları ciddi bulduğunu ifade etti. "Başbakan ciddi iddialar için kamuoyunu aydınlatan açıklama yapmadı." iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ne medyayı ne bizi bıraktı. Bu neye benzer biliyor musun bu birileri geçerken mezarlıktan korkarsa türkü söyler. Sen avukatınla başvurur istersin bankalardan belgeyi. Bunu istememizin nedeni Sayın Başbakan senin mali sicilin temiz değil. Vekillik için adli sicilden temiz kağıdı alıyorsun. Bir yerden aklanmak için belge istemek doğrudur. Bize diyor ki CHP gitsin bilgi alsın bağışlayacağım diyor. Başbakan, CHP'nin kirli paraya ihtiyacı yoktur."

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bir konuşmasında Aşık Veysel'den örnek vermesini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Abdestin var mı Başbakan Veysel'in adını ağzına alırken. Başbakan Gülhane'de Aşık Veysel önünde fotoğraf çektirebilir mi? Abdullatif Şener'in iddiaları ortaya çıktı. Tartışmaya gelemedi çünkü Şener'in bildiği çok şey var. Silivri ile ilgili ağzından bir söz kaçırdı. Erdoğan'ın 1 milyarı var diyen Silivri'de dedi. Sen kimsin? Neden eleştirilemiyorsun. Süleymaniye'de namaz kılan Erdoğan'a o camide yolsuzluk var mı yok mu demiştik. Burada yolsuzluk yapılıyor kul hakkı yeniyor. Neden itiraz etmiyorsun. İnsan Allah'tan korkar. Ama AKP'li vekiller senden korkuyor. Hacda olup sahte oy kullananlara ne diyor Başbakan. Ahlak bunların kenarından bile geçmez." (CİHAN)



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs