En Sıcak Konular

Erdoğan'a verilen ödülün derin anlamı...

7 Aralık 2010 15:23 tsi
Erdoğan'a verilen ödülün derin anlamı... "Size küresel sermaye oyun oynayabilir, eğer istediği idareyi bulamazsa. O iktidarı devirmek için parasını çeker, götürür ve Türkiye batar. Ama biz varız!” Türkiye'ye destek olanlar kimler?

Vatan gazetesinden bugün ikinci bölümü yayınlanan, Mine Şenocaklı'nın eski istihbaratçı Mahir Kaynak ile yaptığı söyleşide, çok önemli bir tespit bulunuyor. Mahir Hoca, ABD ve Avrupa küresel çapta etkili olan finansal krizin etkilerini hala atamamışken, İrlanda, Belçika, İspanya ve Portekiz ekonomileri uyarı sinyalleri verirken, Türkiye ekonomi-politiği ile ilgili şöyle bir öngörüde bulunuyor:  

"ABD’nin yönetimi küresel sermayeye karşı yeni bir sermaye oluşturdu; Arap Sermayesi. Ve eğer küresel sermaye Türkiye’yi herhangi bir biçimde tek edip krize düşürürse Arap sermayesi bu boşluğu dolduracak. Neden Tayyip Erdoğan’a Lübnan’da Bankacılar Birliği, Arap bankaları ödül verdi? Herkes gitti, oradaki halkın eğilimlerini yazdı. Ben dedim ki, “Hayır, Erdoğan’a Araplar bir teminat veriyor orada.” Diyorlar ki, “Size küresel sermaye oyun oynayabilir, eğer istediği idareyi bulamazsa. O iktidarı devirmek için parasını çeker, götürür ve Türkiye batar. Ama biz varız!”O bakımdan şunu söyleyeyim; önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ekonomi politikası da değişecektir. Fakat burada bir noktaya işaret etmek istiyorum; Çin Amerika’nın karşıtıdır değil mi? Şu anda Türkiye Çin ile çok yakın ilişkiler kurmak peşinde. Bu ise biraz evvel söylediğim modelle çatışır. Bazıları Amerika’dan uzaklaşan Çin sermayesini Ortadoğu’ya doğru götürmek istiyor. Türkiye bir atlama taşı olacak ve buradan da Afrika’ya ve diğer ülkelere gidecekler. Bu Amerikan politikalarının tam zıddıdır. İşte burada Türkiye’de iç mücadele başlayacaktır. Önümüzdeki seçimlerde bakalım, bu Çin ile çok iyi ilişki kurmak isteyenler mi bertaraf edilecek, yoksa diğerleri mi? Onu bekleyip göreceğiz."



Bu haber 1,407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs