En Sıcak Konular

İşte en medyatik derbi!

7 Aralık 2010 15:03 tsi
Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun ilk yarısındaki derbiler içinde basında en çok habere konu olan derbi...

Medya takip şirketi Interpress, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanan derbi maçlarını mercek altına alarak, haber olarak en çok ilgi çeken karşılaşmayı tespit etti. Derbi karşılaşmalarının oynandığı haftalar baz alınarak, 2 bine yakın ulusal ve yerel gazete ile derginin tek tek incelenmesi sonucunda, ekim ayında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ilk yarının haber birincisi oldu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve 0-0'lık sonucun ardından sarı-kırmızılı takımın uzun bir aradan sonra deplasmandan puan çıkardığı derbi hakkında yazılı basında bin 237 haber yayınlandığı saptandı.

Eylül ayında oynanan ve sezonun ilk derbisi olan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşması 937 haberle ikinci sırada yer aldı. Kasım ayının son haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son derbi olarak tarih sayfalarındaki yerini alan Galatasaray-Beşiktaş karşılaşması ise çıkan 919 haberle üçüncü sırada kaldı.
Bu arada, Interpress'in araştırmasında, takımların lig içinde aldığı kötü neticeler ve puan cetvelindeki yerleri nedeniyle sonucu daha büyük önem kazanan Galatasaray?Beşiktaş derbisinin, köşe yazarları içinde hakkında en çok yazı yayınlanan karşılaşma oldu. Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında kaybettiği maç hakkında yazılı basında 90 köşe yazısı çıktığı tespit edildi. Hakkında en çok haber çıkan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, toplam 61 köşe yazısına konu teşkil ederken, 1-1 biten Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşması ise 44 köşe yazısında yer aldı.

Diğer yandan, derbiler üzerine yapılan araştırmada ''El Clasico'' olarak anılan ve dünyanın en önemli derbilerinin başında gösterilen Barcelona-Real Madrid karşılaşmasının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye basınında da geniş yer bulduğu tespit edildi. Yüzyılı aşkın bir süredir oynanan, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi pek çok ünlü yıldızların yer aldığı karşılaşma, özellikle tarihinde ilk kez bir Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in sahada yer alması nedeniyle ayrı bir öneme sahipti. Yazılı basında bu büyük derbi hakkında toplam 507 haber yayınlanırken, 52 köşe yazarı karşılaşma hakkında yorumlarda bulundu.



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,004 µs