En Sıcak Konular

Madımak Oteli resmen devletin

7 Aralık 2010 13:36 tsi
Mahkeme kararıyla kamulaştırılmasına karar verilen Madımak Oteli’yle ilgili gerekçeli karar Sivas İl Özel İdaresi’ne ulaştı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, tapusuyla birlikte otelin tabelasını sökmek üzere Madımak’a geldi. Ancak, otel işletmecisi, yasal süreci kullanacaklarını belirterek, tabelanın ilerleyen bir günde sökülmesi ricasında bulundu.

Sivas’ta meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların yaşandığı Madımak Oteli, resmen devletin eline geçti. Daha önce Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla 5 milyon 601 bin lira bedelle kamulaştırılmasına karar verilen otelin, gerekçeli kararı, 2 hafta sonra İl Özel İdaresi’ne ulaştı. Bunun üzerine İl Özel İdare, gerekçeli kararla birlikte otelin mülkiyetini üzerine aldı.

Tapuyla birlikte bugün genel Sekreter Mahmut Kayhan ve beraberindeki teknik ekip, otelin tabelasını indirmek üzere otele geldi. Kayhan ve diğer ekibi, otel işletmecisi Benar Öğütçü karşıladı. Kayhan ve Öğütçü, tahliye süreciyle ilgili kısa bir görüşme yaptı. Öğütçü, otelin boşaltılması için kanunun kendilerine tanıdığı yasal süreci kullanmak istediklerini belirterek süre istedi. Öğütçü, “Saatli bombayı size verdik. Hayırlı olsun” diye espri yaptı. Genel Sekreter Kayhan da süre talebini olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Otelin tabelasının sökülmesiyle ilgili olarak taraflar kameralardan uzakta özel olarak görüştü. Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Mahmut Kayhan, otelin tapu tescil belgesini aldıklarını ve boşaltma işleminin tamamlanması için işletmecilere makul bir süre verdiklerini söyledi. “İnşallah otel binası bundan sonra ilimiz için hayırlı hizmetlere vesile olur” diyen Kayhan, otelin tabelasının ne zaman indirileceği yönünde bir soruya da “Otel artık bizim oldu. Uygun bir zamanda tabelayı indiririz.” dedi.

MADIMAK İŞLETMECİLERİ OTELCİLİK İŞİNİ SÜRDÜRECEK

Otel işletmecisi Benar Öğütçü, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreci şu cümlelerle anlattı: “Herkes için hayırlısı olsun. Bundan sonra fiyat üzerine yaptığımız itiraz sürecini takip edeceğiz.”

Otelcilik hizmetlerini sevdiğini belirten Öğütçü, otelin tahliye işlerinin tamamlanmasının ardından Sivas’tan ayrılacağını açıkladı. Mersin ya da Bursa’da yine otel işletmeyi planladıklarını ifade eden Öğütçü, yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını kaydetti. Öğütçü, “Madımak Oteli ismi bizim için manevi değeri çok büyük olan bir isim. Bu otel bize dedemizden kaldı. O nedenle tabelanın indirilmesinin şova dönüştürülmesini istemedik. Bundan sonra ben de ailemle görüşüp Sivas’tan ayrılmayı düşünüyorum. Zaten aileden sadece ben buradayım. Babam ve amcalarım Mersin’de yaşıyor. Otel hizmetini seviyorum. Bundan sonra da yine aynı iş kolunda Mersin ya da Bursa’da devam etmeyi düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

cihan



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs