En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun planı deşifre oldu

7 Aralık 2010 13:33 tsi
Kılıçdaroğlu'nun planı deşifre oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon tutuklularını Meclis'e sokma girişimini deşifre ettiler.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon tutukluları Tuncay Özkan, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı BDP'li Sebahat Tuncel modeliyle TBMM'ye taşıyacağı yönünde girişimde bulunacağı iddialarının tartışmaları sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Bursa ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'na o soruyu soran Gazeteci Yusuf Kotaman, "Ben de ulusalcı bir insanım, ama Kılıçdaroğlu bu ifadeleri kullandı. Zaten şahit olan arkadaşlar da köşelerinden bana destek verdi." dedi.

Bursa Kent Gazetesi'nden Yusuf Kotaman, 30 Kasım Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çıkışında, "Silivri'de tutuklu bulunan Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ı, BDP'li Sebahat Tuncel modeliyle milletvekili yapacak mısınız?" sorusuna olumlu yanıt verdi. Ardından iddiaları yalanlayan Kılıçdaroğlu, son olarak dün 'Allah kerim' dedi.

Kılıçdaroğlu'na soruyu soran gazeteci Yusuf Kotaman, iddiasının arkasında olduğunu söyledi. Cihan muhabirine açıklamalarda bulunan Kotaman, Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diyalogları şöyle anlattı: "Kılıçdaroğlu'nun Bursa'ya geldiği ilk gündü. BTSO meclis toplantısı sonrasında çıkışını bekledim ve yanındaki CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a, 'Sayın başkanım programınız çok yoğun, genel başkana soru sorabilir miyim?' dedim. Kılıçdaroğlu da 'Tabi buyrun' deyince, 'BDP bu dönem Sebahat Tuncel'i aday gösterdi. Siz de Ergenekon tutukluları Atatürkçü, Ulusalcı Mustafa Balbay, Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Tuncay Özkan'ı kontenjandan aday göstermeyi düşünüyor musunuz?' dedim. 'Listeler açıklandığında göreceksiniz' yanıtı verince ben bu kez 'Bunu olumlu mu algılayalım' dedim. Zaten olumsuz olsaydı sizin sorunuza (hayır) derdim' dedi."

18 ARALIK'TA KURULTAY VAR

Yerel gazetede çalıştığı için bu açıklamaların bu kadar ses getireceğine inanmadığını belirten Kotaman, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları tekzip etmesine de üzülmüş.

Kotaman, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yalanmasını şöyle değerlendirdi: "Tabi bu bir siyaset, siyasetin hangi boyutlarda yapıldığını inanın pek anlayamadım. Hatta kendimi savunmak zorunda kaldım, 'yanımda şu var, bu var' demek zorunda kaldım. Köşe yazarı arkadaşım köşe yazısında olayı doğruladı. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan da bu konuşmanın gerçekleştiğini teyit etti. Bu siyaset. CHP'nin 18 Aralık'ta kurultayının olması belki dengeleri değiştirir diye böyle bir yol izlendi, emin olun Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanındayım. Çünkü ben de Atatürkçü, ulusalcı insanım. CHP'nin de zarar görmesini istemem. Keşke deseydi 'Siz önce dönüp kendinize bakın (Başbakan Siirt'ten istifa ettirip milletvekilliğine oturmadı mı) diye sorsa bu olaylar gündeme taşınmayacak. Hata nerede bilemiyorum."

Kotaman, iddialarının arkasında olduğunu, herkesin sormak istediği bir soruyu kendisinin Kılıçdaroğlu'na sorduğunu söyledi. Kotaman CHP'nin bu açıklamaları teyit edip etmemesinin de bir anlamı olmadığını kaydetti.

"GAZETECİ ÖZDAL DA ŞAHİDİM"

Yusuf Kotaman ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına şahit olan Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Özdal da bugünkü köşesinden 'Şahidim' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun önce söylediği şeyleri sonra yalanlamayı huy ettiğini savunan Özdal, şu ifadeleri kullandı: "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun huyu bu galiba. Önce gazetecilere bir şeyler söylüyor, ardından 'Ben öyle bir şey demedim' diyerek meslektaşlarımızı yalanlıyor. Yaptığı onca çıkıştan geri adım attığını yaygın basından takip ettik. Kılıçdaroğlu, Bursa'da da aynı şeyi yaparak, Kent Gazetesi'nden meslektaşım Yusuf Kotaman'ı yalanlayıp duruyor. Kotaman, Bursa'da Kılıçdaroğlu'na kritik bir soru yönelterek, yaygın basının manşetlerine kadar taşınan başarılı bir gazetecilik yapmıştı."

Özdal, Kotaman ile Kılıçdaroğlu arasında yaşanan diyalogu da şöyle anlattı: "Kılıçdaroğlu, Bursa'ya geldiği akşam otobüsüne binerken Kotaman, kendisine şu soruyu sordu:

"BDP, cezaevindeki mahkumları listesine yazıp, onların milletvekili olmalarını sağlamıştı. Bugün, Silivri zindanlarında, Atatürkçü, yurtsever ve aydınlar yatıyor. Milletvekilliği seçiminde, Silivri'den listeye girecekler olacak mı?" Kılıçdaroğlu ise 'Bunu, listeleri açıkladığımız zaman göreceksiniz' karşılığını verdi. Kotaman da 'Bu yanıt 'evet' mi demek.' diye üsteledi. Kılıçdaroğlu da, "Zaten yanıtım olumsuz olsa 'hayır' derdim." karşılığını verdi.

Mustafa Özdal, köşe yazısında diyaloğa, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın da tanık olduğunu belirtirken, "Kılıçdaroğlu, üstü kapalı da olsa CHP'nin milletvekili listelerinde Silivri sanıklarının yazılacağını ima etti. Ancak CHP lideri, böyle bir şey söylemediğini belirtiyor. Pes doğrusu." ifadesini kullandı.

CİHAN



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,948 µs