En Sıcak Konular

''Altınlarınızı çeyiz sandığı ve yatak odasına saklamayın''

7 Aralık 2010 12:05 tsi
Vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı hırsızın işini zorlaştıracak tedbir almalarını tavsiye eden polis, özellikle ev hanımlarına ‘altınlarınızı yatak odasında ve çöp kovasında saklamayın’ uyarısında bulundu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hırsızların genellikle kolay açabilecekleri kapı ve pencereleri tercih ettiğini belirterek, “Kapı ve pencerelerde çift kilit sistemi hırsızların iştahını kaçıracaktır." dedi. Emniyet verilerine göre, hırsızlar genellikle kolay girebilecekleri evleri tercih ediyor. Eve giren hırsızların ilk adresi ise yatak odası. Çeyiz sandığını didik didik eden hırsızlar, ev hanımlarının büyük bir titizlikle sakladığı altınların yerini de buluyor. Bazı ev hanımları, çöp kutusuna, fasulye veya hububat içerisine sakladıkları altınların bile çalındığını söylüyor.

Vatandaşları kıymetli eşyalarını yatak odasında saklamamaları konusunda uyaran Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların özellikle gündüz saatlerinde oturdukları mahallede şüpheli birilerini gören kişilerin durumu hemen polise bildirmesini istedi. Emniyet yetkilileri şu uyarılarda bulundu: "Hırsızlar, kendilerini belli etmemek amacıyla genellikle iyi giyinmeye çalışırlar. Girdikleri binada mahalle sakinleri tarafından görülürlerse bir akrabalarını ya da tanıdıklarını aradıklarını söylerler. Genellikle asansörlü apartmanları tercih ederler. Ayrıca bir hırsız evin boş olduğunu posta kutusundan anlar. Bir yolunu bulup eve giren hırsızlar öncelikle yatak odası ve mutfağa gider."

FASULYE İÇİNE ALTIN SAKLAMAK DA YETMİYOR

Emniyet yetkilileri, hırsızlık olaylarında bazı kişilerin altınlarını fasulye ve pirinç gibi yiyeceklerin altına gizlendiği halde çalındığını kaydetti. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, artık hububatların ya da çöp kovasının içine altın saklama yönteminin çok iyi bilindiğine dikkat çekti.

Hırsızın işini kolaylaştırmamanın önemli olduğunu anlatan yetkililer, plastik ve çelik kapı ve pencerelerde kilit sayısının ikiye çıkarılmasının hırsızın işini zorlaştıracağını kaydetti. Hırsızların vakit geçirmeden hedeflerine ulaşmak istediğine işaret eden emniyet yetkilileri, "Kapı ve pencereleri takviye kilit koymak gerekir. Çünkü hırsız kolay açılabilir kapı ve pencereleri tercih ediyor. Vatandaşlarımız kıymetli eşyalarını klasik yöntemlerle saklamasın. Tencerenin içine saklanan altınları bile çalınıyor. Çevrenizde gördüğünüz şüpheli kişileri vakit geçirmeden polise ihbar edin.” ifadelerini kullandı. 

cihan



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,554 µs