En Sıcak Konular

Danimarka’dan Roj TV’ye bir kıyak daha

7 Aralık 2010 11:37 tsi
Danimarka’dan Roj TV’ye bir kıyak daha  
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın iki günlük Danimarka ziyareti öncesinde uzun süredir iki ülke arasında sorun oluşturan Roj Tv davasında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Kopenhag Başsavcısı Joergen Steen Soerensen’ın Roj Tv’nin banka hesaplarına el konulması yönündeki itirazı dün Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildi ve banka hesaplarının serbest bırakılması kararı onandı.

2011 yılı içerisinde görülmeye başlanacak olan kapatma davası öncesinde yaşanan bu gelişme Danimarka’nın Roj TV’ye yaptığı 'ikinci kıyak' olarak değerlendirildi. Danimarka’da geçtiğimiz Ağustos ayında Roj TV aleyhinde kapatma davasının açılmasının ardından banka hesaplarına el konulmuş ancak daha sonra Roj TV’nin yaptığı itiraz Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından haklı bulunmuş hesaplar üzerindeki tedbir kaldırılmıştı.

Temyiz mahkemesinin kararı Roj TV cephesinde memnuniyetle karşılandı. Roj TV’nin avukatı Danimarkalı Bjoern Elmquist yaptığı açıklamada hakimin banka hesaplarına el konulmasının ifade özgürlüğüne ters olduğu gerekçesiyle kararı onadığını ifade etti. Roj TV’nin Danimarka’nın farklı bankalarında 10 ayrı hesabı ve bu hesaplarda da yaklaşık 44 bin Euro bulunduğu öğrenildi.

2004'den bu yana uydu üzerinden 68 ülkede yayın yapan, Kopenhag merkezli Roj TV hakkında Danimarka Başsavcısı Jörgen Steen Sörensen’in isteğiyle 31 Ağustos'ta kapatma davası açılmasına karar verilmişti. Kapatma davasının görülmesine 2011 yılı içerisinde başlanacak.
 
cihan



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,404 µs