En Sıcak Konular

Alparslan Arslan çözülmeye başladı

7 Aralık 2010 10:50 tsi
Alparslan Arslan, çözülmeye başladı. Arslan iki saldırıyı da baskı altında yaptığını söyleyerek şaşırttı.

Ergenekon davası ile birleştirilen Danıştay saldırısının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, hukuk fakültesi ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını da okumuşluğu olduğunu belirterek, "Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarıyla ilgili olarak tanık Salih Yaşar'ın ifadelerine başvuruldu.

Savcıların sorularından sonra tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz de tanık Salih Yaşar'a, sanıklardan Alparslan Arslan'a cin çıkartma seansı yapıldığı iddiasının da arasında bulunduğu çok sayıda soru sordu. 

Başkan Şengün'ün "Bu cin çıkarma seansı denilen olay sırasında üzerine çıktı mı?" sorusu üzerine Arslan, "Uzan diyor. Ayıp olmasın diye uzanıyorsun ama nefes alamıyorsun. Yanınızdaki yargıç bey de size bir Fatiha okuyabilir. Reddemesiniz, kırmamak açısından." diye konuştu.

"CUMHURİYET VE DANIŞTAY HADİSELERİNDE BASKI ALTINDAYDIM"

Şengün'ün, "Neden okuyor" sorusunu Arslan, "İnsanda bir hal vardır. Morali bozuktur, kafası takılmıştır" diye cevapladı Neden moralinin bozuk olduğunun sorulması üzerine Arslan, "Geçmiş zaman tam hatırlayamıyorum. Baskı altındaydım o dönemde. Cumhuriyet ve Danıştay olayları, rahmetli Mustafa Yücel Özbilgin'in rahmetli olmasına neden olan olaylar, baskı altında oluşmuş hadiseler." diye konuştu.

Sanık Alparslan Arslan'ın "Baskı altındaydım" şeklindeki tekrarı üzerine Başkan Şengün "Kimden bu baskı?" diye sordu. Bunun üzerine Arslan, "Baskı altındaydım. Neticede pişmanım. Uzun zamandır pişmandım da söylemiyordum. Siz şimdi bir yere gitmek istemezsiniz de baskı altında gidersininiz ya." dedi. Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu da "Baskı size mi, ailenize mi yapıldı?" diye sordu. Arslan, "Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil. Benim hukuk fakültesi okumuşluğum var. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını da okudum." diye konuştu.

"ALPARSLAN ARSAN YENİ AÇIKLAMALAR YAPABİLİR"

Öte yandan tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın son bir aydır oğlunun düzelmeye başladığı, bazı açıklamalarda bulunabileceği ve bu nedenle hayatından endişe duyduğunu iddia etmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kurt tarafından ifadesinin alındığı öğrenildi. Silivri Cezaevinden sorumlu Silivri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kurt tarafından alınan ifadesinde baba İdris Arslan'ın, "3 aydan beri oğlumun biraz daha normalleşmeye başladığını, hal-hareket ve davranışlarında göze çarpan bir düzelme olduğunu gözlemlemekteyim. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Alparslan mahkemede olay nedeniyle pişman olduğunu ve pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini ifade etmiştir. Bütün bu olayları birleştirdiğimde kanaatim Alparslan'ın, olayın iç yüzünü anlatabileceği yönündedir. Danıştay saldırısının arkasında çok büyük güç odaklarının olduğunu düşünüyorum. Bu güç odaklarının Alparslan'ın konuşmasını önlemek için Alparslan'a zarar vereceğini düşünüyorum. Alparslan'ın son dönemdeki ifadeleri nedeniyle can güvenliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekir." dediği öğrenildi.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs