En Sıcak Konular

TİB Başkanı Şimşek'ten önemli uyarı

7 Aralık 2010 09:47 tsi
Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, internette yayınladığı Amerika'nın gizli raporlarıyla dünya gündemine oturan Wikileaks örneğinden yola çıkarak önemli uyarılarda bulundu.

'Sanal tehlike, dünyada deprem ve sel etkisi yapacak şekilde ilerliyor' 
 
İnternet kafelere ilişkin düzenlediği eğitim seminerinde sanal ortamdaki sıkıntıyı doğal afetlere benzeten Şimşek, geride kalıcı etkiler bırakan sel, heyelan gibi olayların ardından önlem alınmasının düşünüldüğünü hatırlattı. Aynı etkinin internette de yaşandığına dikkat çeken TİB Başkanı, "Sanal ortam; dünyadaki tüm ülkelerde deprem ve sel etkisi yapacak şekilde geliyor. Belki şu anda ayaklarımız ıslanıyor; ama yarın iyi önlemler almazsak, boyumuzu aşacak seviyeye gelebilir." dedi.

Telekomünikasyon İletişim Baş-kanlığı'nın (TİB) internet kafelere ilişkin düzenlediği eğitim semineri, Antalya'da başladı. Açılış oturumunda konuşan Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, zaman zaman Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen sel, heyelan gibi afetlerin herkesi acıya boğduğuna ve geride kalıcı etkiler bıraktığına, afet yaşandıktan sonra önlem alınmasının düşünüldüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti: "İnternet, sanal ortam; dünyadaki tüm ülkelerde deprem ve sel etkisi yapacak şekilde geliyor. Belki şu anda ayaklarımız ıslanıyor; ama yarın iyi önlemler almazsak, boyumuzu aşacak seviyeye gelebilir. Bunun için önlemler almamız gerekiyor. İşte bu toplantılar bu önlemlerin altyapısını oluşturacak. Herkes nasıl kendi çocuklarını her türlü tehlikeden korumaya çalışırsa, bu çocukların birer koruyucusu durumuna gelebilmemiz için olası tehlikelere, olası sel, deprem gibi sonuçlar doğuran felaketlere karşı önlem alınması konusunda gayretinizi, yardımlarınızı bekliyoruz." Şimşek, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada da, internetin 'doğal afet' etkisine Wikileaks belgelerini örnek gösterdi. Şimşek, "Wikileaks'in siyasi etkisi olabilir; ama internetin dünya çapındaki tahrip edici etkisini de gösteriyor." dedi. TİB'deki bilgilere göre, kasım itibarıyla Türkiye'deki internet kafe sayısı 22 bin 500'ü geçti. Nüfus yoğunluğu baz alındığında, en fazla kafe Bartın, Niğde ve Çanakkale'de bulunuyor.
 
zaman

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,892 µs