En Sıcak Konular

‘Domuz’ yok ‘bağ’ var!

0 0 0000 00:00 tsi
‘Domuz’ yok ‘bağ’ var! Malatya’da gerçekleşen vahşi cinayetlerin katilleri dershane öğrencisi. Sabıkaları yok. Olayda ‘Domuz bağı’ da yok. Saldırıya uğrayan yayınevi hakkında ‘tehditler var’ denirken, sahibi ‘haberim yok’ dedi. Şimdi el

Malatya’da gerçekleşen vahşi cinayetlere ilişkin Hizbullah ve El kaide şüpheleri devam ederken, cinayeti işleyenlerin genç dersane öğrencileri olduğu, sabıkalarının bulunmadığı, yayınevinin daha önce tehdit aldığı ama buna ilişkinr somu bilgiler bulunmadığı, olayla ilgili son bilgiler.

Ancak cinayetti yine “gençlerin” işlemesi, zamanlaması ve hatta Malatya’nın seçilmiş olması yine “bu işin arkasında bir iş var” şüphesini körüklüyor. İyibilgi ise yorumsuz olarak sadece birkaç önce yayınlanmış bir haberi “aynen” anımsatıyor.

“Bunlar yapamaz!”

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun öldürülmesi ile ilgili olarak Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 6 Hizbullah terör örgütü üyesinin mahkumiyetine ilişkin davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Gerekçeli kararda, sanıkların Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve koruma polislerinin öldürülmesinden adı geçen sanıkların sorumlu tutuldukları, ancak deliller ve ekspertiz raporlarına göre olay yerinden alınan kan, tükürük ve parmak izi örnekleriyle ilgili yapılan araştırmada sanıklara ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi.

Eylemin çok daha basit biçimde gerçekleşmesi mümkün iken planlı bir şekilde olması, örgütün gövde gösterisi yapmak amacıyla eylemi planladığını gösterdiğine dikkat çekilen kararda, ilginç bir saptamada da bulunuldu. Hizbullah'ın bu çapta bir eylemi gerçekleştirme yeteneği olmadığı belirtildi!”
 
“Hizbullah’ın eylemleri, genellikle eylem kararı alındıktan sonra hedefteki kişinin takibi ve istihbaratının yapılmasından sonra 1 tetikçi, 1 koruma ve 1 gözcü tarafından hedefteki kişinin müsait bir yerde tabanca ile vurularak veya satırla öldürülmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Bu suikast incelendiğinde, Hizbullah’ın daha önce bu şekilde herhangi bir eylem yapmadığı, suikastin ise son derece profesyonelce planlandığı, istihbarat sonucu emniyet müdürünün geçeceği yolun ve saatin tespit edildiği, o saatte o bölgedeki elektriklerin kesildiği ve daha sonra 10 koruma polisiyle makam aracıyla giderken eylemin gerçekleştiği görülmektedir.”

“Bu eylemin örgüt tarafından gerçekleştirilmesindeki amaç ülke çapında ses getirmesidir. Zira Gaffar Okkan çarşıda, pazarda korumasız dolaşan ve halkla iç içe, birlik içinde, kişilerle ilgilenen yapıya sahip bir emniyet müdürüydü. Eylemin çok daha basit biçimde gerçekleşmesi mümkün iken bu şekilde olması, örgütün gövde gösterisi yapmak amacıyla eylemi planladığını gösteriyor. Eylem evrakından anlaşıldığı gibi bu suikastin son derece planlı, programlı ve en ince ayrıntısına kadar hesap edilerek profesyonelce gerçekleştirildiği görülmektedir.”

”Çünkü Hizbullahçıların PKK’lılar gibi kırsala çıkarak askeri ve siyasi eğitim görmedikleri de düşünüldüğünde, başka hiçbir eyleme katılmamış kişilerin ilk defa böyle vahim nitelikteki bir eyleme katıldıklarını ve eylemin sanıkların polis ifadelerinde anlattığı şekilde gerçekleştiğini kabul etmek mümkün değildir.”
 
Malaya cinayetinin sorumluları şimdi polisin elinde. Eylemi onların gerçekleştirdiği anlaşılıyor. Ancak bu işin arkasına iyi bakmak gerekiyor. Çünkü anlaşıldığına göre bu cinayetler de “öncekiler” gibi “kimin işine yarıyor” sorusunu hak ediyor!



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs