En Sıcak Konular

Generalin hasta ziyareti!

7 Aralık 2010 08:35 tsi
Generalin hasta ziyareti!
'Etek boyu fişleme'nin ardından akıl almaz bir uygulama daha. Balyoz sanığı Tümgeneral Helvacıoğlu, subay evlerini ziyaret ederek bizzat rapor tutmuş.

Açığa alınan Balyoz sanığı 3 generalden Halil Helvacıoğlu’nun hasta ziyaretine gittiği subayın eşini fişleyip ordudan attırdığı ortaya çıktı.
 
'Etek boyu fişleme'nin ardından akıl almaz bir uygulama daha. Balyoz sanığı Tümgeneral Helvacıoğlu, subay evlerini ziyaret ederek bizzat rapor tutmuş. YAŞ kararıyla atılan Binbaşı Şahin, "Benim evime hasta çocuğumu ziyaret etme bahanesiyle geldi ancak eşimi fişlemiş" dedi.

Son YAŞ toplantısında Balyoz sanığı olduğu için terfi ettirilmeyen Tümgeneral Hail Helvacıoğlu'yla ilgili çarpıcı bilgi ortaya çıktı. Helvacıoğlu'nun 28 Şubat darbesinde aktif olarak fişleme faaliyetinde bulunduğu belirlendi. Dönemin Kurmay Albayı olan Helvacıoğlu,  çeşitli bahanelerle asker evlerine giderek subay eşleriyle ilgili 'fişler' hazırlamış. Bunlar 28 Şubat'ın YAŞ toplantılarında atılan askerlerin sicil dosyalarına eklenmiş.

BELGE DENİLEN KAĞIT

Helvacıoğlu'nun 'çocuklara geçmiş olsuna geleceğim' bahanesiyle fişlediği askerlerden biri  emekli Binbaşı Kemal Şahin. YAŞ mağduru Şahin, tarihe geçecek skandalı şöyle anlatıyor: "Aniden hasta çocuğumu ziyaret edeceğini söyledi. Evimize geldikten 10 dakika sonra kalkmak istedi. Anlamamıştık. Atılmayla ilgili sicil dosyama eklenen bir kağıdın üstüne büyük harflerle 'belgedir' diye yazıyordu. 'Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin'in evine yapmış olduğumuz ziyarette eşinin başörtülü olduğu görülmüştür'  deniliyordu. Belge dedikleri kağıdın altındaki imzada Kurmay Albay Halil Helvacıoğlu'nun ismi vardı. Yani o günkü ziyaretin amacı bizi fişlemekmiş."

EŞİMİN ETEĞİ UZUNDU

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Asayiş Dairesi Şube Müdürü olarak görev yaptığını anlatan Şahin akıl almaz uygulamalara maruz bırakıldıklarını söyledi. Şahin, daireye atandığında Tümgeneral Helvacıoğlu'nun, Kurmay Albay rütbesinde Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı olduğunu belirtti. Helvacıoğlu ile uzun zaman çalışmalarına rağmen ailesi ile ilgili bir soruya muhatap olmadığını aktaran Şahin, dindar bir insan olduğunun öğrenilmesi ile TSK'dan atılmasının gündeme geldiğini aktardı. Çocuklarının ciddi bir rahatsızlık geçirdiği dönemde Helvacıoğlu'nun aniden 'geçmiş olsun ziyaretine gelmek istiyorum' dediğini söyleyen Şahin şöyle devam etti: "Orada olduğum süre boyunca, çocuklarımı hiç sormamışken birden aklıma gelip 'geçmiş olsuna geleyim' diyerek evimize geldi. Eşim başörtülü ve o zamanlar öğretmendi. Tabi eteği de uzundu. Geldi karşıladık. Daha çay bile ikram etmemiştik. Bir çikolata ve kolonya sunduk. Zorladık tabi kalması için." 

O dönem ziyaretten bir anlam çıkaramadığını söyleyen Şahin, 16 Haziran 1998'deki Haziran şurasında ordudan atıldığında ziyaretin gerçek sebebini öğrenmiş. İhraçla ilgili sicil dosyasına baktığında şok bir belge ile karşılaştığını söyleyen Şahin, "Bir kağıdın üstüne büyük harflerle 'belgedir' diye yazılmıştı. Bu kağıtta, 'Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin'in evine yapmış olduğumuz ziyarette eşinin başörtülü olduğu görülmüştür'  diye yazıyordu. Belge dedikleri bu fişlemenin altındaki imza Helvacıoğlu'na aitti. Evimizde Arapça Bismillah, Allah ve Muhammed yazan tablolar vardı. Halı renginden, evin duvar boyları ve perde renklerine kadar her şey not edilmiş. Hangi mahkeme, hangi vicdanlı hakim altına belgedir denilen bu kağıda itibar eder?"

YAN YANA NASIL SAVAŞACAKSINIZ?

Kemal Şahin o dönemde eşi Hacer Şahin'in Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İmam Hatip Lisesi'nde meslek dersi öğretmeni olduğunu söyledi. 28 Şubat darbesi öncesinde başörtüsü ile ilgili bir sıkıntı olmadığı için eşinin okula başını örterek gittiğini söyleyen Şahin, eşinin şimdi bir ilköğretim okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığını aktardı.
Okulda eşinin başörtüsünü çıkartarak çalıştığını söyleyen Şahin eşinin o gün hissettiklerini ve düşündüklerini şu cümlelerle aktardı: "Eşime dosyadaki fişlemeyi anlattım. İnanın yıkıldı, ağladı. "Bu komutan senin silah arkadaşın yarın cephede savaş olsa sırt sırta savaşacaksınız. Birbirinize canınızı emniyet edeceksiniz ama seni arkadan hançerledi. Yan yana nasıl savaşacaksınız?" dediğini hatırlıyorum."

3 BİN CAMİYİ RAPOR ETMİŞTİ

Balyoz sanığı Helvacıoğlu daha önce de benzer faaliyetlerle gündeme geldi. Helvacıoğlu'nun Jandarma Bölge Komutanı  olduğu dönemde , İstanbul'daki camileri; vakit ve Cuma namazlarına cemaatin katılımı açısından takip ettirdiği ve yaklaşık 3 bin camiyi fişlediği ortaya çıktı.

Helvacıoğlu imzasını taşıyan 2004 tarihli bir diğer fişleme notunda, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kabinenin diğer üyeleri hakkında şok ifadeler yer alıyordu. 

Aydın Doğan'ın kiliseden yardım aldığı ve misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu yönünde belgeler hazırlayan Helvacıoğlu, Türkçe ibadetle ilgili Batı Çalışma Grubu'na sunulan andıça da imza atmıştı.

KUR'AN KURSU VE DERSANELER  BİLE TAKİP EDİLİYOR

28 Şubat sürecinden bu yana yürürlükte olan fişleme yönetmeliğinde skandal hususlar yer alıyor. Buna göre Kur'an Kursları, yurtlar, dersaneler, okullar ve medya takip altında. Ordudan atılanların istihdam edilip edilmediği de rapor ediliyor.

Türkiye, 28 Şubat sürecinde askerin baskısıyla çıkartılan yönetmeliğin esareti altında. Takip formlarındaki maddeler ise dudak uçuklatacak nitelikte.  Sözde 'disiplinsizlik' nedeniyle ordudan atılan personelin kamuda istihdam edilip edilmediği bile her ay düzenli olarak rapor ediliyor.

Kur'an Kursları, yurtlar, dershaneler, okullar ve medya da takip altında.

BUGÜN, 28 Şubat sürecinin fişleme ayıbını yansıtan takip formlarına ulaştı. 1998'den beri her ay mutat olarak doldurulan formlar Kaymakam imzasıyla Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne gönderiliyor. Ardından İçişleri Bakanlığı ile Başbakanlığa iletiliyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİ KAPSAM DIŞI

28 Şubat sürecinde çıkartılan yönetmelik uyarınca hazırlanan takip formlarında bölücü ve yıkıcı faaliyetler kapsam dışında.  PKK, DHKP-C, MLKP, TKPML-TİKKO vb. terör örgütleriyle ilgili hiçbir talep yok.

KAYMAKAM TASTİK EDİYOR

Yönetmelik uyarınca her ay düzenli olarak hazırlanan takip formlarını Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü tanzim ediyor. İlçe Kaymakamları tastik ediyor. Yönetmelik yürürlükten kaldırılmadığı için fişleme skandalı devam ediyor.  Formda dayanak olarak "406 sayılı Milli Güvenlik Kurulu Kararlarının uygulama durumu ile ilgili icracı birimlerden alınan bilgiler" gösteriliyor.

YURTLAR DA GÖZETLENİYOR

Takip formunun birinci sayfasında yasalara uygun Kur'an Kursu miktarı sorgulanıyor. "Yasalara aykırı görülen tesisler" başlığı altında Kur'an kursları, özel öğrenci yurtları ile vakıf öğrenci yurtları tek tek fişleniyor. İkinci bölüm Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Kur'an kursları ile öğrenci yurtlarını içeriyor. "İrticai faaliyet içinde bulunan kuruluşlar" başlıklı son bölümde özel okullar ile özel dershaneler kayıt altına alınıyor.

Yasalara aykırı görülen tesisler kapsamında Kur'an Kursları mercek altına alınıyor. Tespit edilen Kur'an kursu miktarı, idarece kapatılan miktar ile kendiliğinden kapatılan kursların bildirilmesi isteniyor. Özel ve vakıf öğrenci yurtları; tespit edilen miktar, işlem yapılan miktar ve kapatılan miktar olarak irdeleniyor. MEB'e devredilenler bölümünde fişlenen Kur'an kursları ile öğrenci yurtlarının sayısı talep ediliyor. "İrticayi faaliyet içinde bulunan kuruluşlar" adlı bölümde, özel okul ve özel dershaneler; miktar, örenci kapasitesi ve işlem yapılan miktar olarak fişleniyor.

ATILANLARA İŞ VERİLİYOR MU?

Takip formunun ikinci sayfası "yasalara aykırı görülen fiil ve olaylar", "İrticai faaliyet içinde bulunan kuruluşlar", "Silahlı Kuvvetler aleyhine yapılan yayın vb. olaylar", "İrticai faaliyetleri, disiplinsizlikleri veya yasadışı örgütlerle irtibatları nedeniyle Silahlı Kuvvetlerle ilişkileri kesilen personelin kamuda istihdamı", "aşırı dinci kesimlerden kamu kuruluşlarınına sızmaların önlenmesi", "silahların ruhsat işlemleri", "özel üniforma giydirilmiş korumalar" ile "Atatürk aleyhine işlenen suçlar" başlığından oluşuyor.

İŞTE TAKİP FORMU

A) Yasalara aykırıgGörülen fiil ve olaylar:
1-Fiiller ve olaylar
 a) Tespit edilen miktar b) Adliyeye sevk edilen miktar
2-Kılık kıyafete muhalefet:
a) Tespit edilen miktar b) Adliyeye sevk edilen miktar
3-Kamu kurumlarında kılık kıyafete aykırılık:
a) Tespit edilen miktar b) İşlem yapılan miktar

B) İrticai faaliyet içinde bulunan kuruluşlar:
1-Vakıf:
a) Miktar b) İşlem yapılan miktar
2-Dernek, Tarikat, Dergah, Tekke, Zaviye, Türbe:
a) Miktar b) Kapasite c) İşlem yapılan miktar
3-Yayınlar, radyo, TV (Basın):
a) Tespit edilen miktar b) İşlem yapılan miktar

C) Silahlı Kuvvetler aleyhine yayın vb. olaylar:
a)Tespit edilen miktar b) Adliyeye sevk edilen miktar

D) İrticai faaliyetleri, disiplinsizlikleri veya yasadışı örgütlerle irtibatları nedeniyle Silahlı Kuvvetlerle ilişkileri kesilen personelin kamuda istihdamı:
a) Tespit edilen miktar b) Görevlerine son verilen miktar

E) Aşırı dinci kesimlerden kamu kuruluşlarına sızmaların önlenmesi:
a) Tespit edilen miktar b) Görevlerine son verilen miktar

bugün



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs