En Sıcak Konular

Memurlara büyük imkan

6 Aralık 2010 17:16 tsi
AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi memurlara büyük imkanlar sğlıyor.

Teklif, memurlara evde çalışma imkanı getiren, özürlü  memurlara farklı mesai uygulanmasını düzenleyen ve yüzde 25'i ödenen idari para  cezalarının yüzde 75'inden vazgeçilmesini öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığına  sunuldu.


Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun “kanunlar gereğince görevden uzaklaştırılanlar, tutuklananlar  veya görevine son verilenlerin sigortalılıkları ve primleriyle ilgili”  maddesinde de değişiklik öngörüyor. Buna göre, bu durumdaki sigortalıların  aylıksız izinli oldukları süreler için prime esas kazanç alt sınırının altında  olmamak kaydıyla aylıksız izne ayrıldıkları tarihteki prime esas kazançları,  üzerinden yüzde 12 genel sağlık sigortası primi işverenlerince ödenecek. Ancak  askerlik hizmeti nedeniyle aylıksız izne ayrılanların genel sağlık sigortası  priminin ödenmesinde ise bir yıllık süre sınırı uygulanmayacak.
Ayrıca, Kanun gereğince alınacak prim ve verilecek ödeneklerin hesabına  esas tutulan günlük kazancın alt sınırında “sigortalıların yaşlarına uygun  asgari ücret” esas alınacak. Üst sınırda da “18 yaşından büyük” sigortalıların  kazancına göre hesaplanacak.


Hak ediş alacaklar, devlet yardımı, teşvik ve desteklerden; işverenlerin  muaccel prim ve idari para cezası borçları kesilip Kuruma aktarıldıktan sonra,  varsa kalan kısmı üzerinden yarlandırılacaklar.
Sosyal Güvenlik Kurumunun hatalı işleminden kaynaklanan ödemeler, “üç  ay” yerine, peşin veya 24 taksitte ödenebilecek.


ÖZÜRLÜLER İÇİN FARKLI MESAİ
Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapan teklife göre, özürlüler için  farklı çalışma saatleri düzenlenebilecek. Özürlüler için; özür durumu, hizmet  gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük  çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri, merkezde üst  yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilecek.


EVDE ÇALIŞILABİLECEK
Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca  tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın  çalışabilmeleri mümkün hale geliyor. Memurlara, teknolojik gelişmelere uygun  olarak ve günün şartlarına göre, gerektiğinde evlerinde, özel ofislerde veya  benzeri başka yerlerde çalışabilmelerine imkan sağlanıyor.


Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde, memurların  çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenecek.


Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin  yirmidördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmidördüncü haftasından  itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi  verilemeyecek. Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası  yazılamayacak.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs