En Sıcak Konular

Yazıcı: Kelimeler hafif kalır

6 Aralık 2010 15:53 tsi
İbrahim Yazıcı, hafta sonu Dolmabahçe'de yaşanan kavgalardan dolayı açıklamalarda bulundu.

 Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili "Pazar günkü maça taraftarımızla birlikte gitmenin heyecanı ve coşkusunu yaşarken, gerekli önlemlerin titizlikle alınacağını ve hiçbir olaya izin verilmeyeceğini düşünmüştüm" dedi.

Yazıcı, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, karşılaşma öncesi stat çevresinde yaşanan olayları sadece "üzücü" ya da "utanç verici" olarak nitelendirmenin, futbolu ve her şeyden önce insan hayatını tehdit eden gelişmeler karşısında gerçekten çok hafif kaldığını bildirdi.

Birbirinin yüzüne kapı kapamak ve deplasmanda maç izleyememek gibi büyük bir ayıbı ortadan kaldırmak adına, iki kulübün bugüne kadar harcadığı büyük gayretin ne yazık ki başka bir ayıpla sonuçlandığını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:"Bu noktada en kolay şey suçlamak ya da suçlu aramaktır. Yaşanan olayların iki kulübe de çok büyük zararlar verdiği gerçeğini asla unutmadan, iki camiayla birlikte Türk futbolunu da tehdit eden bu büyük problemden kurtulmanın yollarını müştereken arama mecburiyeti vardır. Bursaspor Kulübü Başkanı olarak şunu içtenlikle söylemeliyim ki, pazar günkü maça taraftarımızla birlikte gitmenin heyecanı ve coşkusunu yaşarken, gerekli önlemlerin titizlikle alınacağını ve hiçbir olaya izin verilmeyeceğini düşünmüştüm. Ancak bilinen tehlikenin tehlike olmaması gerektiği düşüncesi, stat çevresinde patlak veren ciddi şiddet olayları neticesinde iflas etmiştir."

Yazıcı, açıklamasında, bir köşe yazarının, karşılaşma öncesinde siyah-beyazlı taraftarların olaylarla ilgili hazırlıklar yaptığı yönündeki yazısını da örnek göstererek, şöyle dedi: "Bu yazı, bir gazetecinin yaşanması muhtemel olaylarla ilgili bir tertip alındığını öğrendiğini kanıtlıyor. Ne yazık ki, maç günü yayımlanan ve açık bir uyarı niteliği taşıyan bu yazının gereğinin yapılmadığını görmek, yaşanan ihmali tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Gelinen bu noktada, bizimle birlikte tüm kulüplerimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun başta 'şiddet yasası' olmak üzere çözüm için somut ve samimi adımlar atmasını bekliyoruz. Son olarak olaylar esnasında yaralanan taraftarlarımıza ve niyeti sadece maç izlemek olduğu halde bu kargaşanın ortasında ya da etkisinde kalan tüm sporseverlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs