En Sıcak Konular

Ertuğrul Sağlam'dan sürpriz kadro

6 Aralık 2010 15:53 tsi
Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın kendi sahasında Glasgow Rangers'ı ağırlayacak Bursaspor'da tek hedef, iyi futbol ve galibiyet.

Yeşil - beyazlı ekibin Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yarınki maçta sakatlık ve yorgunluk sebebiyle farklı 11'le sahaya çıkabileceklerini söyledi. Sağlam, bu sene iyi sonuçlar elde edemedikleri Şampiyonlar Ligi'nin son maçında galibiyet hedeflediklerini kaydetti. Sağlam, yarınki maçta kaleyi Yavuz Özkan'ın koruyacağını açıkladı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli olduktan sonra uluslararası puanlamada Bursaspor'un 32'inci sırada yer aldığını hatırlattı. Grupta üçüncülük için mücadele verdiklerini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Grubumuz belli olduktan sonra Manchester United ve Valencia'nın avantajlı olduğunu, 3'üncülük için Glasgow Rangers'le mücadele edeceğimizi düşünmüştük. Deplasmanda oynadığımız Rangers maçında üçüncülük sansımız vardı. Ama artık grupta her şey belli oldu. Bizim için önemli olan Şampiyonlar Ligi'nde ilk puanlarımızı ve ilk galibiyetimizi alabilmektir. Grup karşılaşmalarında ilk turnuvada deneyim kazandık."

Bu önemli maç öncesinde Beşiktaş'ın CSK Sofya ilie oynadığı maç sebebiyle fikstür sıkışıklığı yaşandığını dile getiren Sağlam, "Federasyon da bu doğrultuda tam orta zamana denk getirdi. Ama bu sıkışıklık içerisinde pazar günü maç oynayıp sadece bugün dinlenerek geçirmek bizim için kolay olmayacak. Belirli yorgunluğu beklerken Beşiktaş maçının 50 dakikasını 10 kişi oynamamız da bizi ayrıca zorladı. Sakat futbolcuların durumunu bugünkü antrenmanda bakıp yarınki maça farklı bir 11'le çıkma ihtimalini daha fazla görüyorum." dedi.

Türk takımlarının yıllarca Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey başarı elde edemediğini hatırlatan Sağlam, Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde başarısız olmasının haklı gerekçeleri olduğunu ifade etti.

Takımdaki oyuncuların 13-14 milyon Euro değerinde olmasına karşın dev bütçeli takımlara karşı mücadele verdiklerinin altını çizen başarılı teknik adam, şunları söyledi:

"Karşılaştığımız takımlarla mukayese ettiğimiz zaman çok komik oluyor. Türkiye ilginde elde edilen bir başarı var. Aynı kadroyla Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı yakalamak çok kolay olmayacaktı. Biz riske girme şansımız olmadı. Manchester United ile mücadeleyi iki oyuncuyla yapamazsınız. Bu seneki tecrübeyle önümüzdeki yıl inşallah Avrupa kupalarında büyük hedefler peşinde koşacağız. koşacağız. Türk takımlarının önümüzdeki yıllarda ilk 6'yı ilk 8'i zorlama şansı var, bu imkansız değil. Çok zayıf görünen rakiplerin bile çok iyi planlama yaparak, çok iyi sistemle başarılı olduklarını biliyoruz, bundan sonra da olabilir."

İSKOÇ GAZETECİLERE: SİZİ ALKIŞLAYACAĞIZ

Şampiyonlar Ligi maçları sebebiyle Bursa'ya gelen büyük kulüplerin çok iyi ağırlandığına dikkat çeken Sağlam, İskoç gazetecilerine dönerek şunları kaydetti:

"Kendi sahamızda farklı yenilgiler almamıza rağmen taraftarlarımız bizi alkışladı. Glasgow Rangers'i da en iyi şekilde ağırlayacağız."

Bir gazetecinin Glasgow Rangers maçının 'formalite' olduğunu belirtmesi üzerine Sağlam, kendileri için önemli olanın Şampiyonlar Ligi'nde ilk puan ve galibiyet almak olduğunu kaydetti. Gelecek sene Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı için ligde başarılı olmak zorunda olduklarının bilincinde olduğunu anlatan Sağlam, şu görüşleri dile getirdi:

"Samimiyetle söylemeyelim ki bu sezon oynadığımız Şampiyonlar Ligi maçları bizim için çok güzel tecrübe oldu. Bunlardan çok fayda göreceğimizi biliyoruz. Türkiye ligi farklı, Avrupa ligleri çok farklı. Geniş kadromuzun olduğunu söyleyemeyiz. Kadroda bir şekilde rotasyon uygulayıp diri oyuncularımızı bu karşılaşmada kullanıp önemli olan bu maçı kazanmak istiyoruz. Bu bizim için hiç de kolay olmayacak."

Yarınki maçta Bursaspor kalesini koruyacak olan Yavuz Özkan ise kendisine güvenen hocasına teşekkür etti. Özkan, "Ben kendime aşırı derecede güveniyorum. Kariyerimde önemli bir maç. Bizim için zor bir doksan dakika olacak. İlk galibiyetimizi almak istiyoruz. Bu yükü taşıyamayacak olsaydım hoca bana bu şansı vermezdi." ifadesini kullandı.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs