En Sıcak Konular

Misyon şefinden şok ifadeler

6 Aralık 2010 15:31 tsi
Misyon şefinden şok ifadeler “PKK ateşkesi neden seçimlere kadar uzattı. Ateşkesi niye bu kadar uzun tuttular. Bu süre çok uzun. Ateşkesin bu kadar uzaması AKP’nin işine yarar” diyen AB üyesi bir ülkenin misyon şefi kim?

AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, bir davette karşılaştığı AB üyesi bir ülkenin misyon şefinin kendisine “PKK ateşkesi neden seçimlere kadar uzattı. Ateşkesi niye bu kadar uzun tuttular. Bu süre çok uzun. Ateşkesin bu kadar uzaması AKP’nin işine yarar” dediğini aktardı. Kurt, bu kişinin ismini veya ülkesini söylemesi halinde diplomatik kriz çıkabileceğini de belirtti.
 
Misyon şefinden şok ifadeler

Parti çalışmaları için Van’a gelen AKP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Abdurrahman Kurt, Taraf’a çok çarpıcı bir iddiada bulundu. İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğu için AB Üyesi ülkelerin davetlerine de katıldığını vurgulayan Kurt, şunları söyledi: “Böyle bir davete katıldım. Diyarbakır milletvekili olduğumu öğrenen AB üyesi bir ülkenin siyasi misyon şefiyle çok ilginç bir konuşma geçti aramızda. Siyasi misyon şefi ya ağzından kaçırdı ya da beni başka birileriyle karıştırdı. PKK’nın ateşkesi seçim dönemine kadar uzatmasından birkaç gün sonraydı. Bu kişi bana ‘PKK ateşkesi neden seçimlere kadar uzattı. Ateşkesi niye bu kadar uzun tuttular. Bu süre çok uzun. Ateşkesin bu kadar uzaması AK Parti’nin işine yarar’ dedi. Ben ilk başta anlamakta zorlandım. Daha sonra söylediklerini aynı çerçevede sürdürmesi beni şok etti. Gördüm ki birileri Kürt sorununun kan dökülmeden çözülmesini istemiyor. Türklerle Kürtlerin barış içinde, kan dökülmeden yaşamasını istemiyorlar. Bu bana Sayın Başbakan’ın ‘Biz bir gün barış yaptığımızda, Kürtlerle Türkler yaralarını sardığında birbirimizi affederiz. Fakat Türklerle Kürtlerin yaralarını sarmasını istemeyen yabancıları asla affetmem’ sözünü hatırlattı. O zaman tam anlamamıştım. Fakat bu misyon şefiyle yaptığım konuşmadan sonra Başbakan’ın ne kadar haklı olduğunu anladım.”
 
İsim ve ülke istemeyin lütfen

Kurt bu inanılmaz ifadeleri kullanan siyasi misyon şefinin ülkesini veya ismini açıklamak istemediğini vurguladı. Kurt, “Bu bilgileri ilk defa Taraf’a açıkladım. Üstelik söylediklerimin dozunu ayarlayarak açıkladım. Ama bu siyasi misyon şefinin ismini veya ülkesini açıklamamı istemeyin lütfen. Diplomatik krize neden olabilir çünkü ama bu durum ilgili kişilere bildirildi” diye konuştu.

Taraf



Bu haber 1,217 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs