En Sıcak Konular

Kumar operasyonu İsrail'e kadar uzandı!

6 Aralık 2010 14:48 tsi
Şişli'deki kumar operasyonuyla İsrailli bir kişinin yönettiği kumar şebekesi çökertildi...

İstanbul'da yapılan ve ucu uluslararası kumar sektörüne kadar uzandığı belirtilen operasyonda İsrailli bir kişinin yönettiği kumar şebekesi çökertildi. Avi kod isimli A.T. isimli şüphelinin de gözaltına alındığı operasyonda internet üzerinden sanal olarak kumar oynatıldığı ve bunun için ana serveri İsrail'de bulunan bir sistemin kullanıldığı ortaya çıktı.

Asayiş polisi tarafından İstanbul'da defalarca yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına karşın bir türlü çökertilemeyen kumar şebekesine karşı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kapsamlı bir çalışma başlatarak yaklaşık 4 ay boyunca Şişli'deki ilgili adresleri takibe aldı. Defalarca yapılan baskınlara rağmen kumar sisteminin nasıl işletildiği bir türlü tespit edilememiş, kumarın sanal olarak nasıl yapıldığı ortaya çıkarılamamıştı.

Organize Suçlar Şubesi'nin konuyla ilgili araştırmasına siber suçlar konusunda uzman polislerin de katılımı sağlanarak devam edildi. Bir süre sonra edinilen bilgiler ışığında kumar sisteminin nasıl çalıştığı bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarıldı.

Sistemin başında İsrailli A.T isimli bir kişinin bulunduğu ve bu kişinin Metrocity'de iş yerinin bulunduğu tespit edildi. Bu iş yerinin elektronik işi yaptığı ancak görünür olanın dışında internette sanal kumar oynanması sırasında gerekli yazılımın burada yapıldığı iddia edildi.

İlgili adreslerdeki kumar makinelerinin bağlı bulunduğu sistemdeki bilgisayarlara normal hard disk yerine 2 GB'lik hafıza kartı takılı olduğu ancak bilgisayar açıldığında normal işletim sistemi çalışıyor gibi algılandığı belirlendi. Bu sayede yapılan bir baskın anında bu bilgisayarların kapatıldığı ve hiçbir iz kalmadığı da belirlendi.

Ana bilgisayar ağının takibi sırasında ise ilginç bir bilgiye daha ulaşıldı. Bilgisayar ağının İsrail'deki bir server'a bağlı olduğu Türkiye'deki kumar gelirinin günlük olarak İsrail'e aktarıldığı belirtildi. Değişkenlik göstermekle birlikte günlük olarak 40-50 bin dolarlık aktarımların tespit edildiği polisin tespitleri arasında yer aldı.

Megajek isimli bir program kullanılarak işletilen sistemden elde edilen gelirinin yüzde 25'inin A.T'ye kaldığı da belirtildi. A.T.'nin de hesapları arasında yapılan incelemede bu paralar için Elfi isimli bir kişi ile irtibatlı olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili araştırmanın tamamlanmasıyla birlikte harekete geçen polis Şişli'de 5 kumarhaneye baskın yaparak aralarında A.T'nin de bulunduğu 7 şüpheliyi gözaltına aldı. A.T'nin sorgusunda gelirini 40-50 TL olarak beyan ettiği ve sadece kumar oynadığını söylediği belirtildi. Çökertilen şebekenin uluslararası bir kumar organizasyonun Türkiye ayağı olduğu da iddia edildi.

Baskın adreslerinde yapılan aramalarda 82 adet kumar oynamada kullanıldığı belirtilen bilgisayar, 1 adet post cihazı, 7 adet çek, 2 adet senet, çok sayıda oyun pulu, İbranice olarak yazılan ve para alışverişini gösteren dokümanlar ile banka hesap cüzdanları, havale talimatları ele geçirildi.

İşlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

Şarkıcı İ.T.'in de Kıbrıs'taki iş yerinin teknik altyapısı kapsamında A.T ile ilgili olduğu ve bu çerçevede İ.T.'nin Organize Şube'ye çağrılarak ifadesinin alınacağı öğrenildi. (CİHAN)



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,705 µs