En Sıcak Konular

Maltepe Belediye Başkanından şaşırtıcı açıklama

6 Aralık 2010 14:20 tsi
İstanbul Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin düzenlediği 'Kadın ve Siyaset' konulu panele Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın konuşmaları damgasını vurdu.

Ergenekon sanıklarına sahip çıkan Başkan Zengin'in "Silivri savcılarının halk tarafından yargılanacağı günleri bekliyoruz." şeklindeki ifadeleri dkkat çekti.

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Panele İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Cumhuriyet Kadınları Kulübü Genel Başkanı Şenel Sarıhan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi İnci Başpınar, Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Nazan Moroğlu konuşmacı olarak katıldı. Panelde 'Referandum Sonrası Kadın ve Siyaset' başlıklı bir konuşma yapan Kocasakal, Yapılan bu toplantının 37. İddianamenin konusunu oluşturabilceğini öne sürdü. Kocasakal, Birçok kişinin çocukların bile güleceği birtakım iddialarla soruşturma başlatalıp tutuklu olarak yargılandıklarını belirtti. Bu sırada Ergenekondan dolayı siz de içeri girebilirsiniz diyen bir dinleyiciye cevap veren Kocasakal "Silivriye Gitmemiz gerkiyorsa gideriz. Birşeyleri göze alamazsanız birşeyleri yapamazsınız." Diye karşılık verdi. Siyasette kadının kendisi için zerafet anlamına geldiğini kaydeden Kocasakal, Referandumda kabul edilen maddelerin kadınlara hiçbir hak getirmediğini savunarak bu maddelerle ileride sinemaların ve otobüslerin kadın ve erkek yerleri olarak ikiye ayrılacağını öne sürdü.

Başörtülü milletvekilinin meclise girmesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Kocasakal, kuralların herkesi kapsadığını belirterek "Oraya girmek adına o kurallar sizin için değiştirilemez. Siz oraya girebilmek için kendinizi bir şekilde değiştirmek zorundasınız. Sizin kimse kafanıza silah dayayıp Hakim, Savcı, milletvekili ol. Bu şekilde mahkemeye meclise gir demiyor ki. Kabul ediyorsanız girersiniz kabul etmezseniz girmezsiniz. Bu kadar basit. " Şeklinde konuştu.

Başörtülülerin ne için mücadele ettiğini bilmeden ortaya sürüldüğünü belirten Kocasal, "Bu iktidar kendi burjuvasini yarattı. Sorunumuz 4x4 cipe binen Georgio Armani türban takan, yüzünde 15 kilo boya olan kadınla. İnancı gereği başörtüsü takan kadın başımın tacıdır. Her başını örten kadını da cumhuriyet düşmanı olarak görmekten vazgeçelim." Dedi.

YÖK'ün Üniversitelere girişte Başörtüsünü serbest bırakmasında CHP hiçbir şey yapmadı bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya "Bu konuda CHP hakkında konuşmayayım. Oradaki arkadaşları kırarız. Oy alacağız diye altındaki halının kaymasınada müsaade etmeyiz." Yanıtını verdi. Hükümet üyelerine ağır hakaretler eden Kocasakal " Ben bunların başını seccadeye koyduklarını sanmıyorum. Eğer koyuyorlarsa da kıblesi Washington ya da Brükseldir." diye konuştu.

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ise yaptığı konuşmada ,"Karşı devrimciler yıllardır aydınlığımızı öldürdüler. Sonra taktik değiştirdiler. Şimdi Silivri'yi gösteriyorlar bize. Silivri'ye gidenlere şunu söylüyorlar: 'Siz devrimciler yeriniz Silivri.' Evet biz devrimciyiz. O yüzden Silivri'de olmalıyız. Ve Silivri Savcılarının halk tarafından yargılanacağı günleri bekliyoruz." şeklinde ifadeler kullandı.

Zaman



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs