En Sıcak Konular

Medvedev: 2012 Başkanlık yarışının dışında değilim

6 Aralık 2010 13:41 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 2012'de yapılacak Başkanlık seçimlerinin dışında olmadığını, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'i kastederek diğerlerinin de muhtemel adaylar arasında olabileceğini söyledi.

Varşova ziyareti öncesi Polonya basınına kendisinin adaylığı ile ilgili açıklamada bulunan Medvedev, "Eğer ülkemde her şey normal ve istikrarlı olursa, yeterince halkın desteğini de alırsam, ben kendimi bunun dışında tutmam" dedi. Seçimlerden çok önce adaylığın tespiti konusunda açıklama yapmayacağını hatırlatan Rusya lideri, karar verilmesi gerektiğinde kararın alınacağını ifade etti.
   
Rusya Başbakanı Vladimir Putin de 2012 seçimleri için Medvedev'le birlikte karar alacaklarını ifade ederken; uzmanlar, iki liderin seçimlerden önce bir uzlaşı sağlayacakları ve seçimlere iki adaydan biriyle gidileceği değerlendirmesi yapıyor. Önemli olanın yönetimin ve politikaların devamlılığı olduğuna dikkat çeken Medvedev, "Bu çalışmayı yapacağız. Her bir politikacı için bu normal" tespitinde bulundu.
   
Farklı konularda önemli açıklamalarda bulunan Medvedev, son dönemlerde uluslararası politikalarda Rusya'nın sesinin daha güçlü çıkmaya başladığına değindi. Küresel güvenlik anlayışında yaşanan değişimin dünya güçlerinin Rusya'ya bakışını da değiştirdiğine dikkat çeken Rusya lideri, karşılıklı anlayışın uluslararası ilişkilerde zorunlu olduğuna işaret etti.

GÜNEY VE KUZEY AKIM'LA AVRUPAYI RUSYA'YA BAĞIMLI HALE GETİRMİYORUZ
   
Rusya'nın yürüttüğü Kuzey ve Güney Akım doğalgaz boru hattı ile ilgili çalışmaları değerlendiren Medvedev, "Bu iki doğalgaz boru hattının Rusya'nın Avrupa'yı kendine bağımlı hale getirmek için inşa ettiği yönündeki değerlendirmeler adil değil. Manipülasyon hedefli. Benim düşünceme göre karşılıklı avantajların olduğu apolitik bir proje" tespitinde bulundu.
   
Rusya ile Avrupa Birliği arasında toplam ticaret hacminin 200 milyar Euro'ya ulaştığını hatırlatan Medvedev, hedefin enerji arzını garanti altına almak olduğunu, bu açıdan yeni doğalgaz boru hatları ile ilgili çalışmaların siyasi bir karar olduğunu da kaydetti.
 
cihan



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs