En Sıcak Konular

Yutulamayan kağıttan kanlı şifre çıktı

6 Aralık 2010 12:47 tsi
İstanbul'da eylem hazırlığındaki teröriste yardımla suçlanan 8 çocuk annesi Nedret Aydaş'ın, polisi görünce yutmaya kalktığı kağıdın sırrı çözüldü.

Notta bombayı patlatacak, 'oto alarmı' şifresi bulunuyormuş.

İstanbul'u kana bulamaya hazırlanırken yakalanan teröriste yardımla suçlanan 8 çocuk annesi Nedret Aydaş'ın yutmaya kalktığı kağıtta, saldırı planına ilişkin önemli bir detayın olduğu tespit edildi.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat ekiplerince yürütülen operasyonda, Kandil'den geldiği belirlenen Abuzer Doymaz yakalanmıştı. Doymaz'a evini açan Aydaş ile kızı Hanım Kurt da gözaltına alınmıştı. Aydaş, polisi karşısında görünce bir kağıt parçasını yutmaya kalkmıştı. Savcı Hikmet Usta, kentte kanlı eylem hazırlığında olduğu öne sürülen Doymaz ve Aydaş ile ilgili iddianameyi hazırladı. 19 sayfalık iddianamede, Antalya'daki bir patlamada yaralanan 2'si turist 3 kişi 'mağdur' olarak yer aldı. İddianamede, 'Beyaz Saçlı Topal' kod adlı teröristin, İstanbul'a eylem için bir örgüt üyesi gönderdiği, şahsın Doymaz olduğu belirtildi.

DENEDİ AMA YUTAMADI

Aydaş'ın yakalandığı sırada yutmaya çalıştığı kağıda ilişkin bilgiler de iddianamede yer aldı. Bomba uzmanları, 'Cernel marka oto alarm 4 adet' yazılı notun, bombayı patlatacak düzeneği ifade ettiğini, oto alarm sisteminin anahtarı olduğunu belirledi. Şifreye ilişkin rapor delil klasörleri arasında yer aldı. Bomba uzmanları notu deşifre edince, Türkiye genelinde bu anahtar sisteminin hangi olaylarda kullanıldığı araştırıldı. Bombalama eylemlerinde uzaktan kumanda görevi gören yöntemden 13 terör olayında yararlanıldığı tespit edildi. Saldırılarda 1 polis memuru da yaralanmış.

'HASSAS' ÇEKİMLER YAPMIŞ

İDDİANAMEDE, 9 Ağustos 2010'da Antalya'da motosiklette meydana gelen ve 2'si yabancı uyruklu 3 kişinin yaralandığı patlamayı Abuzer Doymaz'ın gerçekleştirdiği belirtildi. Aydaş'ın evinde bulunan fotoğraf makinesinden Doymaz'ın çektiği, Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Eminönü İskelesi, otobüs durakları ve bir kamu kuruluşuna ait kareler çıktı. Doymaz, Zeytinburnu Hükümet Konağı, Hava Harp Okulu'nu da görüntülemiş, Zeytinburnu'ndaki askeri lojmanda keşif yapmış.

Saatli bomba hurdacıda patladı

ADANA'DA, yolda bulduğu poşeti açan hurdacının eli, içindeki saatli bombanın patlaması sonucu koptu.

Seyhan'da yaşayan Abdullah Akarsu yolda bulduğu poşeti evine götürdü. Poşeti açarken yaşanan patlamada eli koptu. Akarsu, 112 Acil Servis tarafından hastaneye kaldırıldı. Parmaklarından biri evde bulundu, ameliyatla dikildi. Patlayıcının el yapımı saatli bomba olduğu tespit edildi. Adana Emniyet Müdürlüğü bomba uzmanları, evde inceleme yaptı. Akarsu'nun, patlama sırasında evde olan eşi E.A (42), oğulları R.A. (24) ve T.A. (18) ile 10 aydır kiracı olarak oturduğu öğrenildi.

ANNE-KIZA 10 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İSTANBUL 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Abuzer Doymaz'ın 51 yıldan 120 yıla kadar hapsi istendi. Aydaş ile tutuksuz sanık kızı Hanım Kurt'un ise 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi.

akşam



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,182 µs