iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Fotoğrafın sırları: 13 değil 11!

6 Aralık 2010 11:17 tsi
Fotoğrafın sırları: 13 değil 11! Ezan sesi o uçuşta duyuldu! iyibilgi Ankara

ABD diplomatik belgelerini dünyaya duyuran Wikileaks sitesinin “duvar kağıdının” ne kadar ilginç olduğunu ilk kez iyibilgi duyurdu Türkiye’ye. Sonra konunun ne kadar geliştiğini okurlarımızla birlikte hep beraber izledik.

Devamında, resimde yeralan odada bulunan materyalin nitelikleri ve “mânası” üzerine yorumlar da getirdik. Ve bu hafta sonu basının konuyu nasıl gördüğünü anlamaya çalıştık.

Doğrusu tam göremedik. Çünkü bir kesim yayın organı (Gazete, TV ve internet haber portalları) konuyu Atatürk resmi üzerdinden Yunanlılar’a suçu atarak “bitirdi”!

Bir kısmı buradan rating gelir hesabı ile tekrara gitti ve hatta resimde olmayanları görüp, zorlama ama çok zorlama yorumlar yaptı.

“Net” buluş hiç yapılmadı. Bugün size resimde sol altta (Guantanomo manuel yazısının altında) “APOLLO 13” kutusu  gili gizli belgeleri barındırdığı varsayılan büyük kutu hakkında “net” bilgi vereceğiz.



 

Peki insanlar neden Apollo 13 olduğunu düşündü. Nedeni basit: “Houston bir sorunumuz var” repliği ile ünlü olan bu vaka tarihe “başarısız başarı” olarak geçmişti ve uçuş sırasında yaşanan arıza astronotların hayatını riske atmış, neredeyse mucizevi bir kurtuluş yaşanmış, nihayet Tom Hanks’in oynadığı filmle de dünyaya duyurulmuştu.

Fakat Wikileaks resmindeki o kutu Apollo 13 hakkında değil, Apollo 11 hakkındaki gizbi bilgileri içeriyor. Doğal olarak konuya bakış da hemen değişiyor!

Apollo 11’in önemi şu: ABD’nin Apollo serisi uçuşlarının beşinci adımı olan Apollo 11, “uzay yarışı”nı sona erdirdi ve ABD’yi galip yaptı. Sovyetler Birliği uzay oyunanda geri düştü. Ay yüzeyine ilk kez ayak basıldı ve bayrak dikildi. Hani şu, “insan için küçük, insanlık için büyük bir adım” olan uçuş! Bu olay 20 Temmuz 1969’da gerçekleşti.

Ve o günden bu güne değin, hiç bitmeyen büyük bir tartışmayı alevlendirdi. ABD gerçekten aya gitti mi, ayak bastı mı? Bununla ilgili tartışmaların ardı hiç kesilmedi ve iddialar zaman içinde tazeliğini korudu. İş o noktaya geldi ki NASA artık bu konuda konuşmuyor.

Uçuş, mürettebatını ünlü yaptı; Neil Armstrong, Michael Collins ve Edwin "Buzz" Aldrin çok tanındılar ama Neil Armstrong İslam dünyasında daha da tanınmasına yol açacak bir olay yarattı. Uzaydayken ezan sesi duyduğunu söyledi  (iddia edildi.) Ve bu vaka da en az aya gidildi gidilmedi tartışması kadar ilgi gördü.

Peki Wikileaks fotoğrafında ima edilen Apollo 11 belgeleri ne? Muhtemelen bu iki iddiaya yanıt verebilir o bilgiler. O zaman konu hayli değişecek demektir!

NOT: Bir sır daha var!

www.iyibilgi.com



Bu haber 6,056 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,080 µs