En Sıcak Konular

Mazlumder: Savaşlar ve şiddet son bulsun

6 Aralık 2010 11:12 tsi
Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik İnsan Hakları Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

10 Aralık, dünyanın her yerinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin ilanının yıldönümü münasebetiyle, `İnsan Hakları Günü` olarak kutlanıyor. Beyannamenin ilanının üzerinden geçen 59 yıl, geçmesine karşın insan hakları ihlalleri tüm hızıyla devam ediyor. Devletler yurttaşlarına insan onurunu zedeleyici kötü muamelede bulunmaya, teröre karşı savaş bahanesiyle insan haklarını hiçe saymaya devam ediyor.

Filistin’de işgal ve ambargo, Doğu Türkistan’da dini baskılar, sosyal ve kültürel haklarda ayrımcılık, Irak, Afganistan ile Pakistan’da ise kan ve gözyaşı sürüyor. Guantanamo’nun varlığına son verilmedi, işkenceler sonlandırılmadı, halen cezaevleri düşünce suçlularıyla dolu ve mültecilerin durumu içler acısı… Çocuk ve kadın haklarına yönelik ihlaller, haksız gözaltı ve tutuklamalar, örgütlenme hakkına yönelik ihlaller de sürüyor. Sudan, Çin, Bangladeş ve Suriye’de de hak ihlallerinde sınır tanınmamaktadır. Avrupa’da ise yükselen İslam karşıtlığı, ırkçı ve ayrımcı söylemler devam etmektedir. Kara kıta Afrika’da ise iç savaşlar ve katliamlar bu yıl da sürmüştür.

Türkiye’de ise halen zaman zaman kuyulardan cesetler çıkıyor, havan mermisi ile çocuklar ölüyor, tersane ve madenlerde işçiler hayatlarını kaybediyor, keyfi uygulamalar, yargılamalar, gözaltılar, kadına yönelik şiddet, mevsimlik işçilerin ve engellilerin sorunları devam ediyor. Din ve vicdan özgürlüğü alanında da yaşanan ihlaller sürüyor.

Artık Yeter! İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi ve insan onuruna yakışmayan tüm davranışlar son bulsun. Herkesin yaşam hakkı korunsun. Herkesin kişi özgürlüğüne ve güvenliğine saygı duyulsun.  Herkes adil yargılanma hakkından faydalansın. Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahip olduğu unutulmasın. Savaşlar ve şiddet son bulsun. Herkesi insan haklarına saygıya davet ediyoruz.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs