En Sıcak Konular

'Hayır' oyu çıkan ilçe AKP'liyi seçti

6 Aralık 2010 11:12 tsi
Referandumda hayır oyu veren Bursa'nın Ovaazatlı Beldesi sakinleri belediye başkanı seçimlerinde tercihini Ak Parti'den yana kullandı.

Anayasa değişikliğinin oylandığı 12 Eylül'deki referandumda, yüzde 73 oranında “Hayır” oyu veren Ovaazatlı Beldesi'nde, dün yapılan seçimlerde tam aksi bir tutum sergilendi ve yüzde 56 oranında AK Parti'ye oy verildi.

Mahalle statüsüne dönüştürülen ancak mahkeme kararıyla yeniden belediye statüsü kazanması sonucu seçime gidilen Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı beldesinde, belediye başkanı ile belediye meclis üyelerinin belirlenmesi amacıyla yapılan seçimden çıkan sonuçlar şaşırttı.

Anayasa değişikliğinin oylandığı 12 Eylül'deki referandumda, yüzde 73 oranında “Hayır” oyu veren belde halkı, seçimlerde tam aksi bir tutum sergiledi. Dün sandık başına Ovaazatlıların yüzde 56’sı AK Parti'nin belediye başkanı adayına oy verdi.

7 partinin adaylarının yarıştığı seçimlerde, 1287 kayıtlı seçmenin 1213’ü oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 53 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, geçerli sayılan 1160 oyun 651'ini alan Ak Parti adayı İlhan Gürkaş rakiplerine büyük fark atarak belediye başkanı seçidi.

AK Parti adayının en yakın rakibi CHP'li Celal Tunca 313 oy alırken, sandıktan DP’ye 92, MHP’ye 77, TP’ye 20 ve Saadet Partisi’ne de 7 oy çıktı.

RERFERANDUMUN TAM AKSİ SONUÇ

Ovaazatlı’daki seçim sonuçları ile referandum sonuçları karşılaştırıldığını ise ortaya çok ilginç bir tablo çıkıyor.

12 Eylül'de yapılan Anayasa değişikliği referandumunda 834 “Hayır”, 311 “Evet” oyunun çıktığı beldede yapılan seçimlere katılan ve “Hayır”cı kanadı temsil eden CHP, MHP ve DP’nin adaylarının aldığı oyların toplamı 482 olarak çıktı. Referandumda “Evet” diyen AK Parti, Türkiye Partisi ve Saadet Partisi’nin oylarının toplamı ise 678.

'EVET'ÇİLER YİNE YÜZDE 58 ORANINDA

Referandumda yüzde 73'ye 27'lik büyük bir farkla "Hayır'ın çıktığı Ovaazatlı'da, belediye seçimlerinde, referandumda “Evet” diyen partilerin toplamda aldıkları oy ise yüzde 58 oranında.

haber7



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs