En Sıcak Konular

Sınava geldiler, okulu yerinde bulamadılar

6 Aralık 2010 09:05 tsi
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Gaziantep'teki bazı adaylar, büyük şok yaşadı.

Ortaöğretim ve önlisans mezunları için 28 Kasım'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Gaziantep'teki bazı adaylar, büyük şok yaşadı.
 
Sınav giriş belgesinde yer alan 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nun ek binası, sınavın yapılacağı gün yerinde yoktu. Zaman'da yer alan habere göre okulun yıkıldığını sınava 15 dakika kala öğrenen adaylar, uzun süre sınav yeri aradı. Sınav başkanı tarafından, araçlara bindirilerek yarım saat uzaklıktaki Fehime Ersoy İlköğretim Okulu'na götürüldüler. Gecikmeli de olsa sınava katılan adaylar, bir yıllık emeklerinin heba edildiğini söylüyor. Hasan Körşen, "Herkesin soruları çözmeye başladığı dakikalarda biz mahallelerde dolaştırıldık." diyor.

Gece gündüz sınava hazırlanan ve o gün hayalleri yıkılan Hasan Körşen, mağdur adaylardan biri. Herkesin soruları çözmeye başladığı dakikalarda bir grup adayla Gaziantep'in mahallelerinde dolaştırıldıklarını anlatan Körşen, emeğini yok sayan sorumlulardan cevap bekliyor. Liseyi bitirdikten sonra yıllarca bu sınava hazırlandığını; ancak çalışmalarının bir anda bittiğini belirten Körşen, yaşadığı durumu Başbakanlık İletişim Dairesi Başkanlığı'na da şikâyet etmesine rağmen sonuç alamadı.

Sınavın şokunu hâlâ üzerinden atamadığını belirten Körşen, "Yetkililer bizi başka bir okula yönlendirdi. Onların tarif ettiği okul 2 mahalle uzaklıktaki Fehime Ersoy İlköğretim Okulu'ydu. Yaya gidilmeye kalkışılırsa yarım saat sürecek uzaklıkta bir yerdi. İyi ki sınava arabayla gitmiştim. Fakat otomobiliyle gelen yalnız bendim. Aynı şekilde mağdur olan 10-12 kişi daha vardı. Arabayla son sürat tarif edilen okula gittim. Okula geldiğimde ikinci bir şok daha yaşadım. Kapıdaki sınav başkanı olan yetkili, 'Siz burada bekleyin, bizim araba sizi alıp başka bir okula götürecek.' dedi. Nereye diye sorduğumuzda ise hiçbir cevap alamadık." serzenişinde bulundu

Sınav başlamasına rağmen hâlâ bir sıraya oturamadıkları için tüm ümitlerinin tükendiğini ifade eden Körşen, o an yaşadıklarını şu sözlerle ifade ediyor: "Herkes sınava başlamıştı. Benim ümidim ve motivasyonum altüst olmuştu. O ara bize doğru hızla gelen bir öğretmen 'gelin yan binadaki sınıfları tek tek gezelim' dedi. Bu arada sınava gireceğimiz sınıfı ararken arabanın anahtarını yanımda içeri alamayacaklarını belirttiler. Yaşadığım onca şey üzerine ne yapacağımı şaşırdım. Anahtarı kime bırakacaktım bilmiyorum. Hepten moralim bozuldu."

Sınıf sınıf gezerken boş yer mi aradıklarını, yoksa kendilerine ayrılan yeri mi bulmaya çalıştıklarını hâlâ anlayamadığını kaydeden Körşen, "Rastgele girdiğimiz sınıflardan birinde yer bulduk ve oturduk. Aceleyle kimlik bilgilerimi doldurduktan sonra soru kitapçığının kapağını açabildim. O moral bozukluğuyla çözmeye çalıştığım sınavı ne yazık ki bitiremedim. Hatta 50 soruya hiç bakamadım. Okuyabildiğim soruları ise nasıl çözdüğümü Allah bilir. Diğer arkadaşlar sınıf bulabildiler mi bilemiyorum. ÖSYM sınav adayını neden ciddiye almıyor. Giriş belgesinde yazan okul yerinde duruyor; ama bizi sınava alacakları ek binayı yıkıyorlar. Bu insanlara hakkımı helal etmiyor, sorumluların cezalandırılmasını istiyorum. Yoksa bu düzen böyle gider ve daha çok insan mağdur olur."
 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs