En Sıcak Konular

Erdoğan, muhalefete Aşık Veysel dizeleriyle cevap verdi

5 Aralık 2010 17:19 tsi
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, muhalefetin wikileaks belgeleriyle ilgili iddialarına, Sivas'tan Aşık Veysel'den okuduğu dörtlükle cevap verdi. "Bende olmayan şeyin belgesini istiyorlar. Sivas'tan belgeyi veriyorum." diyen Başbakan, Aşık Veysel'in 'A

Bazı açılışlarda bulunmak üzere havayoluyla kente gelen Başbakan Erdoğan, açılışı yapılacak yeni terminal binası alanında düzenlenen törene katıldı. Açılışı yapılan terminal binasını ilk kullanan kişi olan Başbakan Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterileri arasında tören alanına giriş yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasına, açılışı yapılacak eserlerin hayırlı olması temennisiyle başladı. Başbakan, daha sonra 12 Eylül'de yapılan anayasa değişikliği referandumunda yüzde 77 oranında 'evet' oyu çıktığı için Sivaslılara teşekkür etti. Sivas'ta eli kalem tutan aydın insanların kılığının yaşamadığı bir il olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümet olarak bu kente önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

SİVAS'A 594 KİLOMETRE DUBLE YOL VE HIZLI TREN

Kendileri iktidara geldiğinde, Sivas Havaalanı'nın kapalı olduğunu hatırlatan Erdoğan, havaalanın, şu anda Türkiye'nin en uzun pistine sahip ve 3 milyon yolcu kapasitesine ulaştığını söyledi. Başbakan, Cumhuriyet tarihi boyunca Sivas'a sadece 24 kilometre duble yol yapıldığını hatırlatarak, 8 yıllık kendi iktidarları döneminde ise 594 kilometre duble yol yaptıklarını ifade etti. Muhalefeti kast ederek, "Onların hayallerinin bile ulaşamadığı yere bizim hizmetlerimiz ulaştı." diyen Erdoğan, 2013 yılında tamamlanması planlanan Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz Akdeniz Projesi'yle, Ankara-Sivas hızlı tren projesiyle Sivas'ın önemli bir ulaşım merkezi olacağını kaydetti. Erdoğan, hızlı tren projesinin ikinci etabı olarak Sivas-Kars arasını planladıklarını da ifade etti.

BAŞBAKAN'DAN MUHALEFETE ANADOLU'YU GÖRME ÖNERİSİ

Bugün ismi verilen Nuri Demirağ'ı rahmetle anan Başbakan Erdoğan, yeni tesislerin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Muhalefet için Anadolu'yu görmeleri önerisinde bulunan Erdoğan, daha önce söylediği, 'Sivas'ın ötesine geçemezler ' sözünü hatırlattı. Bu sözü Anadolu ile Trakya'yı buluşturmak için ifade ettiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'deki gelişmeleri görün diye bu sözü muhalefete söylemiştim. Ankara'da oturmakla siyaset yapılmaz. Ankara'dan başını dışarıya çıkarmayanlar milletin dertlerini göremezler." dedi. AK Parti olarak küresel bir siyaset izlediklerini ifade eden Erdoğan; Asya, Avrupa, Orta Asya ve ataların üç kıtaya dağılmış insanlığını ve hoş görüsünü yansıttıklarını ifade etti.

"TÜRKİYE ARTIK YARDIM ALAN DEĞİL YARDIM EDEN BİR ÜLKE"

Ayrıca, İsrail'in Hayfa kentinde yaşanan orman yangınına 2 yangın söndürme uçağı göndermeyle ilgili olarak da Erdoğan, insanlıkla ilgili İslami görevlerini yaptıklarını kaydetti. Türkiye'nin artık yardım alan değil yardım eden bir ülke konumuna geldiğini vurgulayan Erdoğan; Arnavutluk, Bosna Hersek'teki doğal afetler için de helikopter gönderdiklerini kaydetti. İnsanların ölmesine ve tabiatın yok olmasına razı olmadıklarını belirten Erdoğan, İsrail'in Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye'nin taleplerini yerine getirmeleri gerektiğini dile getirerek, "Önce 9 kardeşimizin hesabını verecekler, özür dileyecekler, tazminatlarını ödeyecekler, bize bir adım atana biz de adım atarız. Uzatılan eli havada bırakmayız. İsrail'in Akdeniz'deki kan lekesi çıkmadıkça bizden hiçbir şey beklemesinler." dedi.

"ALDANMA CAHİLİN KURU LAFINA"

Erdoğan, son günlerin tartışma konusu wikileaks belgeleri ile ilgili olarak da muhalefetin kendisine yaptığı suçlamalara Sivas'tan cevap verdi. Ortaya atılan iddiaların tamamının dedikodu, iftira olduğunu belirten Erdoğan, bu belgelere hükümet olarak temkinli yaklaştıklarını hatırlattı. Erdoğan, bu belgelerden medet umanlar olduğunu ifade ederek, "Senin ülkenin başbakanına iftira atacaklar sen de bunlardan akıl alacaksın. Bunlar artık fikri, yabancı diplomatlardan alıyor. Kılavuzu karga olanın derler ya.... Bunlar kılavuzu doğru bulamadılar. Bende olmayan şeyin belgesini istiyorlar. Sivas'tan belgeyi veriyorum." diyerek Aşık Veysel'e ait, " Aldanma cahilin kuru lafına" satırlarıyla başlayan dörtlüğünü okudu. Başbakan Erdoğan, şunları ifade etti: "Muhalefet artık şunu anlamalı, milli iradenin üzerinde artık güç yoktur. Yabancı güçlerin hezeyanlarıyla siyaset yapılmaz, siyaseti millet için yapın."

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, daha sonra Sivas Nuri Demirağ Havaalanı yeni terminal binası, Kredi Yurtlar Kurumu'na ait bin kişilik kız öğrenci yurdu, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait okul, pansiyon ve Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde kurulan Nanoteknoloji Merkezi açılış kurdelesini kesti.

Sivas'taki toplu açılış törenlerinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, devlet bakanları Hayati Yazıcı ve Faruk Nafiz Özak da hazır bulundu. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret ederek, kentin sorunları hakkında brifing aldı. Valilik ziyareti, basına kapalı gerçekleşti.



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,918 µs