En Sıcak Konular

Yaşlı turistler Antalya'ya akın etti

5 Aralık 2010 17:04 tsi
Avrupa ve İskandinav ülkelerinde soğuk hava yüzünü gösterince yaşlı turistler Antalya'ya gelmeye başladı.

Kışın Türkiye'de Akdeniz Bölgesi'nde güneşli gün sayısının fazla olmasından ötürü Avrupa ve İskandinav ülke yaşlıları ülkelerinden kar yağışı ve soğuk havadan etkilenmemek için Antalya ve turisttik ilçelerine geliyor. Londra, Berlin, Oslo, Stockholm ve Kopenhag'ta karla tanışan Avrupalılar, daha fazla üşümemek için Antalya bölgesinde doğa yürüyüşü, Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) ve plajda şezlonglara uzanarak güneşli havanın keyfini çıkarıyor. Kıtada havaların soğumaya başlamasıyla Antalya'da 50 yaş üstü turist rezervasyonlarında artış yaşanıyor. Turizmciler, aralık, ocak ve şubat aylarında Antalya bölgesinde 100 bin Avrupalı yaşlı turisti misafir etmeye hedefliyor.

Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Side Destinasyonu Sorumlusu Mehmet Reşat Akıl, havaların sağumasıyla birlikte kış dönemi rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu belirtti. Kış dönemi rezervasyonlarına genelde Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı yaşlı turistlerin talep olduğunu belirten Akıl, rezervasyonların yüzde 95'inin 2 -3 aylık sürelerde olduğunu söyledi. Akıl, İskandinav ülkelerinden gelen turistlerin 5 yıldızlı yerine apart (mustakil) otellerde tatil yapmayı tercih ettiklerini kaydetti. Akıl, "İskandinav ülkelerinde havalar soğumaya başlayınca yaşlı turistler Antalya bölgesine gelmeye başladı. Gelen turistleri anlaşmalı olduğumuz 50 apart otele yerleştiriyoruz. Bunun yanı sıra açık olan 5 yıldızlı otelde kalan da oluyor. Son 5 yıldır İskandinav ülke vatandaşlarının gözde tatil yeri Side. Bölgenin iklim yapısı yaşlı turistler için çok uygun. Soğuk havada kendi ülkelerinde dışarı çıkamayan yaşlı turistler, Side'de başta İskandinav yürüyüşü olmak üzere her türlü etkinliği yapabiliyor. İskandinavlar kışın tatil tercihlerini genelde Türkiye'de yapıyor. " diye konuştu. Akıl, bölgelerinde geçen sene 170 bin İskandinav ülke vatandaşını ağırladıklarını, yıl sonuna kadar bu rakamın 260 bine ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Orta Avrupa ülkelerinde kış turizmi tanıtım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bölgede sürdürülebilir turizmin yolunun yılın 12 ayına yayılmasına bağlı olduğunu belirten Barut, bölgedeki otel yapısı ve hizmet kalitesinin yılın 12 ayı tatil yapmaya elverişli olduğunu kaydetti. Side destinasyonun iklim yapısı ve güneşli gün sayısının fazla olmasından ötürü Avrupalı turistleri kışın güneşlenmeye davet ettiklerini belirten Barut, turizmciler olarak sezon kavramını 6 aydan 12 aya çıkardıklarını söyledi. Barut, "Tanıtım çalışmalarımız iyi gidiyor. Avrupalı turistleri kışın Side'ye güneşlenmeye davet ediyoruz. Bölgemizin en önemli avantajı kışın güneşli gün sayısının fazla olması." şeklinde konuştu.

Norveçli emekli makine mühendisi Alex Olsen, 4 yıldır eşiyle birlikte aralık ve ocak ayında tatillerini Türkiye'de yaptıklarını söyledi. Oslo'da havanın çok soğuk olduğunu belirten Olsen, Side'de 9 gündür güneşli havada eşiyle Nordic Walking yapmanın keyfini çıkardıklarını kaydetti. Olsen, geçen yıl 2 aylık tatil masraflarının uçak ve sağlık hizmetleriyle birlikte 6 bin 500 euro civarında olduğunu belirtti.

(CİHAN)



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,679 µs