En Sıcak Konular

PKK'nın eserlerini ortadan kaldıracağız

5 Aralık 2010 16:08 tsi
PKK'nın eserlerini ortadan kaldıracağız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de Türk-Kürt ayırımı yapmadıklarını, ancak PKK'nın bütün eserlerini ortadan kaldırmak için bu yolda yürüdüklerini söyledi.

Devlet Bahçeli, Hatay'daki gezi ve ziyaretleri kapsamında Belen ilçesinde belediyenin yeni hizmet binasını törenle hizmete açtı. Belen geçidinde Bahçeli'yi kalabalık partili grubu karşıladı. MHP lideri Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bekasını zedelemek isteyenlerin olduğunu vurgulayarak, ülkenin birlik ve dirliğe ihtiyacı olduğunu kaydetti. Türkiye'nin teröre teslim olduğunu savunan Bahçeli, "İmralı'da bir cani hükümete yol haritası gönderiyor. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin emrinde mahkum, devlet ümüğünü sıkmış, ama o, iki boş eliyle AKP'nin yönetimini ele geçirmiş. İstediği zaman istediğimi yaparım diyor. Şimdi seçime kadar ne yaparsanız yapın, benim de şartlarımı iyileştirin bana ev hapsi verin diyor. Biraz daha orada kaldıktan sonra hürriyet verin siyasallaşayım diyor. Hükümete baskı yapıyor, terör bitmiş gibi konuşarak, demokratikleşme ve özgürleşme adına bir şeyle yapalım diyorlar." diye konuştu.

Bu durumun ister istemez Türkiye'yi bölmeye götüreceğine vurgu yapan Bahçeli, "Türkiye'yi böldürmek isteyenler varsa, böldürmemek isteyenler de var. Bu günden bunun önlemini almak lazım. Terörün kökünü kazımak başka şey, PKK'yı Kürtçe konuşan kardeşlerimizden ayrı tutmak ayrı şey. Kürtçe konuşan kardeşlerimiz bizden bizde onlardan kız alıp vermiş akraba olmuşuzdur. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Türk-Kürt çatışmasını istemiyoruz ama PKK'nın da bütün eserlerini ortadan kaldıralım istiyoruz." ifadesini kullandı.

Ülkenin en büyük ekonomik ve sosyal hastalığının işsizlik olduğunu kaydeden Bahçeli şöyle devam etti: "Bu gün iş bulmuş arkadaşların dahi geleceğe dair endişeleri vardır. Türkiye'de üç temel sorun var. Bunlar, etnik temelli bölücü terör, ikincisi ekonominin ağır hastalığı işsizlik, üçüncüsü de normal hayatımızda karşılaştığımız toplumsal gerginlik ve toplumsal dengesizlikler. Bunların üçünün bir arada olduğu ülkeyi iktidar yönetememiştir. Bu iktidar tükenmiştir, bu iktidar topluma yabancılaşmıştır. Halktan büyük destek olmasına rağmen halka ters düşmüştür. İktidar zenginleşiyor, fakir fukarada bir iyileşme yok."

(CİHAN)



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,963 µs