En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun Silivri listesi

5 Aralık 2010 14:27 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıkları Prof. Dr. Haberal, Özkan ve Balbay'ı Haziran seçimlerinde milletvekili yaparak cezaevinden çıkarmayı planlıyor.

CHP'de muhalifler 18 Aralık'taki kurultaya kilitlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Haziran 2011'de yapılacak genel seçimlerde bazı Ergenekon sanıklarını milletvekili yaparak dışarı çıkarmayı planladığı ortaya çıktı.

Projenin mimarının ise Ergenekon sanıklarının ateşli savunucusu, yeni CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum olduğu belirtiliyor.

SABAHAT TUNCEL MODELİ

Kılıçdaroğlu'nun Silivri planı Bursa ziyaretinde açığa çıktı. Bursa'da Bursa Kent Gazetesi Yazarı Yusuf Kotaman'ın, "DTP cezaevindeki Sebahat Tuncel'i milletvekili adayı gösterdi ve seçilen Tuncel'i TBMM'ye taşıdı. Şimdi, Silivri zindanlarında yatan gazeteci meslektaşlarımız Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Profesör Mehmet Haberal'ı genel seçimlerde kontenjan milletvekili olarak düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu ilginç bir cevap verdi: "Listeler hazırlandığında göreceksiniz." Kotaman, bu cevabı netleştirmek için "Peki, olumlu diyebilir miyiz?" diye sorunca ise Kılıçdaroğlu, "Olumsuz olsaydı hemen hayır derdim" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül'deki referandum sürecinde Ergenekon sanıklarına verdiği destek dikkat çekmişti.

SEYFİ OKTAY ROZETİ TAKTI

Ergenekon ve Balyoz sanığı eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay da geçtiğimiz günlerde CHP'ye katılmıştı. Oktay'ın da Haberal, Özkan ve Balbay gibi milletvekili yapılacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun milletvekili yapmayı planladığı Özkan, 22 Temmuz seçimlerinden önce de CHP'den aday olmak istemiş ama Deniz Baykal'a takılmıştı. Özkan o tarihlerde sahibi olduğu Kanaltürk için CHP'den aldığı 6 milyon TL ile gündeme gelmişti.

DP planı tutmadı CHP'ye katıldı

Ergenekon sanıklarını milletvekili yapma projesinin arkasında Önder Sav'ın koltuğuna oturan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum olduğu belirtiliyor. Hukuk profesörü Süheyl Batum, hep Ergenekon sanıklarının en ateşli savunucusu oldu. Batum'un ismi bir ara Demokrat Parti Genel Başkanlığı için geçti. Ergenekoncuların Batum'u DP'nin başına getirmek istedikleri belirtiliyordu. Fakat DP'den umut kesilince Batum rotayı CHP'ye çevirdi ve bir anda Genel Sekreterlik koltuğuna oturdu. DP Genel Başkanlığı için Batum'un dışında şimdi milletvekili yapılmak istenen Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ismi de gündeme gelmişti. Hüsamettin Cindoruk'tan beklediğini bulamayarak lider arayışına giren partinin etkili ismi Orhan Keçeli, Haberal'ın genel başkan seçilmesini önermişti. Teklif Haberal tarafından kabul edilmemişti.

yenişafak



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs