En Sıcak Konular

Güney Kıbrıs'ın mali yapısı AB'yi endişelendiriyor

5 Aralık 2010 13:32 tsi
Avrupa Komisyonu'nun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne "ekonomik konularda dikkatli ve basiretli olması" çağrısında bulunduğu belirtildi.

Rum Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs'ın mali açığının, yüksek memur maaşlarının, cömertçe verilen emeklilik maaşlarının ve Rum hükümetinin önlem almaktaki isteksizliğinin AB'yi endişelendirdiğini yazdı. 

Avrupa Komisyonu'nun, Güney Kıbrıs ekonomisinin rekabet gücünden hiç de memnun olmadığını belirten gazete, AB'nin Güney Kıbrıs'ın ekonomik durumunun, "kötünün başlangıcını gösterdiği" değerlendirmesinde bulunmakta olduğunu aktardı. Habere göre Avrupa Komisyonu turizm, inşaat, yatırımlar gibi alanlarda düşüşler yaşanmasının var olan konjonktüre uygun olmadığını düşünüyor.

Öte yandan IMF Yürütme Müdürü Aage Bakker'in, Güney Kıbrıs'ın ekonomisini değerlendirdiği ve bazı konularda endişesini dile getirdiği bildirildi. Kathimerini gazetesine konuşan Bakker, Güney Kıbrıs'taki bankalar sisteminin iyi işlediğini, güçlü olduğunu; ancak biraz eski olduğunu, bu nedenle bu alanda bazı yenilikler yapılması gerektiğini ifade etti. Bakker, Güney Kıbrıs'ın mali açık konusunda bazı AB ülkelerine göre daha iyi durumda olduğunu ve bu konuda diğer ülkelere göre daha küçük yara aldığını belirtti.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın ise partilere, ekonomik krizle mücadele etmek amacıyla Rum hükümetince ortaya konulan ekonomik önlemler paketini onaylama çağrısında bulunduğu kaydedildi.

cihan



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,224 µs