En Sıcak Konular

‘Merhaba bakan’ dedim döndü, gitti

5 Aralık 2010 11:09 tsi
‘Merhaba bakan’ dedim döndü, gitti     
Nükleer gerilim yaşayan ABD ile İran’ın Dışişleri Bakanları Bahreyn’deki toplantıda karşılaştı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton gazetecilere o anı şöyle anlattı: “Birkaç sıra önümdeydi. ‘Merhaba bakan’ dedim. Döndü, gitt

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bahreyn’deki 7. Manama Toplantısı’nda, nükleer gerilim yaşadığı İran’ın Dışişleri Bakanı toplantıda Manuçehr Muttaki ile karşılaştı. Clinton olayı gazetecilere şöyle anlattı; “Birkaç sıra önümdeydi. “Merhaba bakan” dedim. Döndü gitti.”

Irak’ı unuttu

AFP’nin haberine göre Hillary Clinton, Manama’daki İran delegasyonuna, “İki yıl önce ABD Başkanı Barack Obama size diyalog için samimi bir teklif yapmıştı. Bu hâlâ geçerli. Ama aynı zamanda küresel güvenliğe ve Körfez bölgesinin barışına bağlıyız” mesajını gönderdi. İran Dışişleri Bakanı Muttaki ise Clinton’ın BBC’ye verdiği röportajda “İran’ın barışçı nükleer program yürütme hakkı vardır” sözünü yorumladı. Bunu “ileri bir adım” olarak niteleyen Muttaki, “Fakat sözler eyleme dönüşmelidir” diye ekledi. Muttaki, Körfez ülkelerine de güvence vererek, “Biz komşularımıza karşı asla güç kullanmadık ve kullanmayacağız da, çünkü komşularımız Müslüman’dır” dedi. 1980-1988 yılları arasındaki İran-Irak savaşında her iki taraftan 500 bini aşkın kişi ölmüştü.

ABD memnun

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, zirvede Hillary Clinton ile sohbet etti. Konuşma sırasında Clinton’ın Davutoğlu’na, Türkiye’nin İsrail’de çıkan yangın için yangın söndürme uçağı göndermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kaydedildi.

Herkes ders almalı

CLİNTON toplantıda WikiLeaks olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Clinton “ABD’nin ve uluslararası toplumun bu olaydan (WikiLeaks) alması gereken dersler var. Biz özel iletişimimizi daha güvenli hale getirmek için bazı adımlar attık ama herkesin atması gereken adımlar var” dedi. Sözlerine, “Saldırı ABD’nin enformasyon sistemine oldu. Ancak aslında bu uluslararası topluma bir saldırıdır. Biz karşılıklı olarak açık konuşmayı sürdüreceğimizden emin olmak istiyoruz” diye devam eden Clinton, yeni belgeler yayınladığı sürece dünya liderlerine telefon etmeyi sürdüreceğini belirtti.

Beyni olan istemez

ABD Dışişleri Sözcüsü Philip Crowley ise günlük basın toplantısında bir gazetecinin, “Türkiye’de, WikiLeaks belgelerinin sızdırılmasından İsrail’in, hatta ABD’nin sorumlu olabileceği yorumlarına” dair görüşünü sorması üzerine, “Bu bir suçtur, büyük bir strateji değil. Herkesi temin ederim ki, ABD hükümetinde, kafasının içinde beyni olan hiç kimse bunun olmasını istemezdi” dedi.

Manama sohbeti

7. Manama Diyaloğu toplantısı için Bahreyn’in başkenti Manama’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile görüştü. Görüşmelerde ülkeler arasındaki ilişkiler ve çeşitli bölgesel sorunlar ele alındı. Davutoğlu ile Muttaki’nin samimi tavırları dikkat çekti.

hurriyet



Bu haber 1,129 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs