şok rapor | " /> şok rapor | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu kazasında şok rapor

5 Aralık 2010 09:31 tsi
Yazıcıoğlu kazasında şok rapor Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasını araştıran raporda, suikast iddialarının halen tartışıldığı kazaya ilişkin çarpıcı ayrıntılar yer alıyor.

Meclis Araştırma Komisyonu raporu: Helikopterin yeri tespit edildi ama değerlendirilmedi

Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporu TBMM Başkanlığı'na sundu.

Raporda, suikast iddialarının halen tartışıldığı kazaya ilişkin çarpıcı ayrıntılar yer alıyor. Buna göre kazanın ardından enkazın yeri tespit edilmiş ancak bu bilgi değerlendirilmemiş. Yönetmelik gereği de 'Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne iletilmemiş. Raporda o bilgiler şu şekilde yer alıyor: "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kendilerine iletilen telefon numaralarından sinyal bilgileri elde edilerek saat 16.25 itibarıyla kurumda görevli temsilcileri aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bilgi verildiği, ayrıca kendilerinden talep edilmesi üzerine aynı bilginin Başbakanlık Kriz Merkezi ve Genelkurmay Başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'na da ulaştırıldığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından bu bilgilerin olabilecek en kısa sürede değerlendirilerek oluşturulan haritaların Kahramanmaraş Jandarma İl Komutanlığı'na gönderildiği, neredeyse nokta şeklindeki konum bilgisinin gerek Ankara gerekse Kahramanmaraş'taki Jandarma görevlileri tarafından komutanlarına aktarıldığı, fakat her nasılsa bu bilginin değerlendirme dışı tutulduğu gibi, yönetmelik gereği 'Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne gönderilmediği tespit edilmiştir."

Raporda ayrıca helikopter gövdesi, elektronik cihazlar ve transmisyon ekipmanı üzerinde dışarıdan herhangi bir şekilde müdahale yapıldığı izlenimini verecek bir bulguya rastlanmadığı da belirtildi.
 
zaman



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,087 µs