En Sıcak Konular

Türkiye'den, Arnavutluk ve Karadağ'a yardım eli

4 Aralık 2010 21:45 tsi
Balkanlarda aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi nedeniyle Arnavutluk ve Karadağ'a Türkiye'nin yardım eli uzattığı belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk hükümetinin, sel felaketinin devam etmesi ve 4-5 şehrin su altında olması nedeniyle halkın güvenli bölgeye nakli için Türkiye'den tahliye helikopteri talep ettiği kaydedildi.

Bu çerçevede, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında sağlanan koordinasyon sunucu, Genelkurmay Başkanlığı'na ait 1'i arama kurtarma imkanına sahip 3 adet S-70 Skorsky helikopterinin bugün Arnavutluk'a hareket ettiği bildirilen açıklamada, ayrıca Arnavutluk yetkililerinin talepleri doğrultusunda sel bölgesine 1 adet tır ile Kızılay tarafından hazırlanan 1000 adet battaniye ve 150 adet çadır gönderildiği belirtildi.

Son iki haftadır yağan aşırı yağmurların Karadağ'ın kuzeydoğusunu olumsuz etkilemesi ve sel felaketine yol açması nedeniyle Karadağ hükümetinin Türkiye'den ilaç, tıbbi malzeme, çadır ve gıda maddeleri talep ettiği kaydedilen açıklamada, ''Başkanlığımızca yapılan organizasyon sonucu, 7 Aralık tarihinde Kızılay'ca hazırlanan 100 çadır ve 850 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesi ile Sağlık Bakanlığı'nca tedarik edilen 30 metreküp hacminde (yarım tır dolusu) ilaç ve tıbbi malzemenin yükleneceği 2 adet tır Karadağ'a hareket edecektir'' denildi.

Öte yandan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak Türkiye'nin yardımda hızlı davranması nedeniyle teşekkür ettiği ifade edildi.



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,138 µs