En Sıcak Konular

'Raporların basına nasıl ulaştırıldığını araştırıyoruz'

4 Aralık 2010 14:29 tsi
'Raporların basına nasıl ulaştırıldığını araştırıyoruz' Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ancak tedavi gerekçesiyle hastanede bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sağlık durumu ve içinde bulunduğu hukuki süreç hakkında avukatları açıklama yaptı.

Haberal'ın bulunduğu İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü önünde basın açıklaması yapan avukatlar, müvekkillerinin 600 gündür tutuklu bulunduğunu ve son günlerde dile gelen bazı raporların yeniden gündeme getirilmesini maksatlı bulduklarını öne sürdü.

Mehmet Haberal'ın avukatlarından Serdar Özersin, müvekkilinin sağlık durumu ve hukuki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Özersin, müvekkilinin haksız yere tutuklu bulunduğunu ve tutukluluk sürecinin başından itibaren yaşanan süreçte yapılan uygulamaların hukuk ve yasalara aykırı olduğunu iddia ederek, ilgililerin cezai sorumluluğunu gerektiren TCK kapsamındaki suçları meydana getirdiğini ileri sürdü.

Avukatlardan Dilek Helvacı da, Haberal'ın yaşadığı hukuki süreçte yaşadığı sağlık sorunlarının ciddi boyutlarda olduğunu ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Enstitüsü ve Adli Tıp Kurumu raporlarının bu durumu doğruladığını savundu. Helvacı, son günlerde gündeme gelen Haberal'ın sağlık durumunu gösteren bazı raporların soruşturmayı yürüten adli mercilere iletilmediği yönündeki iddiaları da değerlendirdi. "Tıbbi açıdan geçerliliği olmayan bir raporun geçerli gibi gösterilmeye çalışıldığını" iddia eden Helvacı, basın yoluyla ilgili hakim ve doktorlar üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Basın mensuplarına dağıtılan basın açıklamasında müvekkillerinin durumu ile ilgili raporların basında yer alması nedeniyle İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne başvurularak ilgili raporların basın kuruluşlarına ulaştırılması ile ilgili gerekli incelemenin yapılmasının istendiği de kaydedildi.



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs