En Sıcak Konular

Başbakan rektörlerle toplantı

4 Aralık 2010 14:22 tsi
Başbakan rektörlerle toplantı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: ''Meseleyi hiç analiz etmeden, düşünmeden, üzerinde tartışmadan, istişare etmeden hemen ilk çıkan iddia ve iftiralara sarılmak, sığ, çapsız, vizyonsuz ve ufuksuz bir siyasetin göstergesinden başka bir şey olamaz'' dedi.

Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği rektörlerle buluşmada yaptığı konuşmada, Wikileaks'de yayımlanan iddiaların ardından muhalefet partilerinin sergilediği tutumu eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Böyle bir ortamda, meseleyi hiç analiz etmeden, düşünmeden, üzerinde tartışmadan, istişare etmeden hemen ilk çıkan iddia ve iftiralara sarılmak, sığ, çapsız, vizyonsuz ve ufuksuz bir siyasetin göstergesinden başka bir şey olamaz.

Devlet ciddiyetine sahip, vizyonu olan, dış politika diye bir derdi olan hiç kimse özellikle de hiçbir siyasetçi ortaya çıkan iddialara sevinç çığlığıyla sarılıp bunlardan medet ummaz, çare beklemez ve başbakanına 'İsviçre'den bunun belgesini al gel' demez. Olmayan şeyin belgesi olmaz ve hukuktaki tabirle müfteri iddiasını ispatla mükelleftir. Biz, muhalefet de medya da dahil bu ülkenin bütün kurumlarının güçlü bir vizyonla, geniş bir ufukla geleceğe bakmalarını, Türkiye kadar büyük düşünmelerini, bu aziz millet kadar büyük ve itibarlı olmalarını istiyor ve bunun mücadelesini veriyoruz.'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''73 milyon artık kan görmek, gözyaşı görmek değil, mürekkep görmek istiyor'' dedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde rektörlerle bir araya gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yıllarca bir dilin konuşulması yasaklanırken, artık şehirlerin İngilizce'den Arapça'ya, Boşnakça'dan Urduca'ya çok farklı dilleri kullanan uluslararası öğrencilerle renkleneceğine inandığını söyledi.

Muş'un, Bitlis'in, Tunceli'nin, Batman, Şırnak, Mardin'in üniversitelerle sadece çehresinin değil, geleceğinin değişeceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, ''Dün sakalla, bıyıkla, kılık ve kıyafetle meşgul olan, yasakları yücelten bir üniversite varken, bugün toplumla, toplumun diliyle, kültürüyle, sorunlarıyla hemhal olan bir üniversite var'' şeklinde konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Yaşayan Diller Enstitüsünü kurduğunu, Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na bu yıl ilk kez 20 yüksek lisans öğrencisi alındığını anlatan Erdoğan, Süryanice ve Arapça için de hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Gazikent Üniversitesi'nin Kürtçe, Arapça, İbranice ve Ermenice gibi dillerde seçmeli derse hazırlandığını ifade eden Erdoğan, Batman Üniversitesi'nin çok dilli müzik korosuyla kültür ve sanat noktasında adeta çığır açtığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bütün bunlar olurken, korku senaryoları gerçeğe dönüşmüyor, birliğimiz, bütünlüğümüz zedelenmiyor, kardeşliğimiz incinmiyor tam tersine heyecan artıyor, coşku artıyor, umut artıyor. İnanın, 73 milyon artık kan görmek, gözyaşı görmek değil, mürekkep görmek istiyor. Artık bu ülkenin tüm evlatları bilgisayarının başında internet ağıyla tüm dünya ile görüşme, konuşma yapsın istiyoruz. Parmaklara barut kokusu değil, istiyoruz ki mürekkep bulaşsın. Anneler, askerden gelecek, dağdan inecek çocukları için gözlerini yollara dikmesin sabah, 'Allah zihin açıklığı versin' diyerek çocuklarını uğurlasın, akşam üniversiteden gelecek çocuklarına yemekler hazırlasın, otursunlar afiyetle huzurlu bir şekilde yesinler istiyoruz. Biz böyle bir geleceğe inandık, böyle bir geleceği kurmak için yola çıktık değerli hocalarım... 73 milyon bu meseleyi aşmak için yüreğini ortaya koydu. Sanatçılarımız, sporcularımız, yazarlarımız, aydınlarımız, medyamız bu meseleyi aşmak için samimi şekilde elini taşın altına koyuyor ama öncü siz olacaksınız, rehber siz olacaksınız. Herkesten ziyade, geleceğin şekillenmesinde en büyük katkıyı sizler sağlayacaksınız. Bizim de bu ülkenin de gençlerinin hayallerini gerçeğe dönüştürmek sizlerin elinde. Yarın ki Türkiye sizin ellerinizde yoğrulacaktır.''



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs