En Sıcak Konular

Kanadoğlu neye uğradığını şaşırdı

3 Aralık 2010 19:19 tsi
Türkiye tarihine geçen "367 icadı", 367'nin mucidi olarak nam salan Sabih Kanadoğlu'nun kabusu oldu.

TOBB Üniversitesi'nde (TOBB ETÜ) ''modern hukuk'' konusunda konferans veren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, salonda bulunan bir grup öğrenci tarafından ''367 fatihi'' pankartı açılarak protesto edildi.

Bazı üniversitelerde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ya da bazı siyasetçilerin ''yumurtalı saldırıya maruz kalmaları'' eleştiri konusu olmuştu. TOBB ETÜ'deki protestoda ise öğrenciler, sözlü olarak soru sormak istedikleri Kanadoğlu'nun sözlü soru almayacağını, soruları yazılı olarak göndermelerini isteyince; öğrenciler hem konuşmanın içeriğini hem de soru sorulmasının engellenmesini protesto için ''367 fatihi'' pankartı açarak salonu terk etti.

TOBB ETÜ'de öğrencilerin oluşturduğu Genç Atatürkçüler Topluluğu, ''modern hukuk'' konulu konferans için üniversiteye Sabih Kanadoğlu'nu davet etti. Üniversitenin konferans salonunda 150 kişilik öğrenci grubuna konuşan Kanadoğlu, gençlere hukuk anlatmak yerine sürekli olarak hükümetin icraatlarını eleştirmeyi tercih etti. Hükümetin yargı ve yasama üzerinde baskı kurduğunu söyleyen Kanadoğlu'nun konuşmasını sonuna kadar dinleyen öğrenciler soru sormak istedi. Ancak Kanadoğlu'nun soruların yazılı olarak gönderilmesini istemesi üzerine öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

Öğrenciler, '27 Nisan bildirisine destek çıktınız, emeklilik döneminizde 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ile birlikte Bodrum'da resim yapmayı düşünüyor musunuz?' şeklinde soru sormayı düşündüklerini belirtti. Öğrenciler, Kanadoğlu'nun soruların sadece yazılı olarak alınabileceğini belirtmesi üzerine aynı öğrenciler, ''soruların kontrolden geçmesini istemiyoruz'' diyerek soru sormaktan vazgeçti. Öğrenciler, Kanadoğlu'nun protesto için ''367 Fatihi'', ''(Ergenekon davasına) 40 Savcı yetmez 367 Savcı Olsun'' şeklinde dövizler açarak salonu terk etti. Yaklaşık 30 öğrencinin protesto ederek salonu terk etmesi üzerine salonda yer alan başka öğrenciler de protestocu gruba destek için salondan ayrıldı. Öğrencilerin büyük bir bölümünün salonun terk ettiğini gören Kanadoğlu, ''Keşke arkadaşlarınız kalıp beni dinleseydi'' diyerek moral bozukluğunu ifade etti.

cihan



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,199 µs