En Sıcak Konular

Baydemir'i rahatlatan açıklama

3 Aralık 2010 18:27 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlığı eşbaşkanlık iddialarına son nokta...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, "Eşbaşkanlık sistemini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde uygulamaya koymak gibi bir niyetimizi yok." dedi.

Demir Çelik, Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında BDP'li belediyelerin eşbaşkanlık sistemine geçeceğine yönelik iddiaları değerlendirdi. Çelik, BDP olarak 2010 Nisan ayında demokratik kamuoyunun dikkatine sunulmak üzere 'özgür demokratik yerel yönetimler modeli' kitapçığını çıkardıklarını dile getirerek, basında çıkan haberlerin doğru olmayan manipülatif ve toplumu kendi sübjektif temelinde yeniden biçimlendirmeyi hedefleyen haberler olduğunu söyledi. BDP'li belediyelerin eşbaşkanlık sistemine geçeceğine yönelik haberlerin asılsız olduğunu belirterek, "Bizim oluşturmak istediğimiz başkanlık, demokratik, ekolojik ve ekonomik alan kurullarıdır." dedi.

Eşbaşkanlık sistemini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde uygulamaya koymak gibi bir niyetlerinin de olmadığını belirten Çelik, "Ona dönük hiçbir kararlaşma ele alınıp tartışılmış değildir. Ama büyükşehrimizin de içinde bulunduğu nüfusu 50 bini aşkın belediyelerimizden başlanarak oluşturmak istediğimiz başkanlık, demokratik, ekolojik, ekonomik alan kurullarıdır. Bu kurullar belediyeyi kolektif ilişkilerle daha işlevsel amacına uygun ve günümüzün temel problemlerine cevap olabilecek bir role kavuşturmaya hizmet etmesidir." diye konuştu.

Çelik şunları söyledi: "Başkanlık seçiminin tekçi olduğu meclisinin de başkandan bağımsız seçildiği bir ortamda belediye başkanı ve eşbaşkan seçmenin siyaseten çok mümkün olmadığı, bunun yerine mecliste belediye başkanının da içinde olabileceği bir kısım kurullara ve kurumlaşmalara giderek görev ve sorumlulukları tabana yaymak ortaklaşmak ve kolektivizmi esas almaktır" dedi. Çelik, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın eşbaşkanlığa ilişkin yaptığı açıklamalara ise, "Genel başkanımızın ifade etmek istediği daha çok konferansımız öncesi döneme ilişkin olanıydı. Ancak bütün bileşenlerimizle aldığımız karar başkanlık sistemidir."

Açıklamanın ardından 'özgür demokratik yerel yönetimler modeli' adlı kitapçık gazetecilere dağıtıldı.

cihan

 



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs