En Sıcak Konular

Osman Kaçmaz kendini savundu

3 Aralık 2010 17:52 tsi
Ankara'nın Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, basında çıkan haberlere ilişkin basın toplantısı düzenledi

 Avukat Baykal Doğan'ın bürosunda konuşan Kaçmaz, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Konuşmasında birçok kişiyi suçlayan Kaçmaz, tüm sorumlular hakkında yasal mercilere başvuracağını, yargı sürecini ise avukat İrem Ağaoğlu Baysal'ın yapacağını açıkladı.
       
Geçtiğimiz hafta sonu Hatay'da 'iğrenç, çirkin ve alçakça bir saldırıyla karşılaştığını' ileri süren Kaçmaz, artık bu ülkede insanların hukuki güvencelerinin kalmadığını savundu. Kaçmaz, 25 yıldır laikiyle görevini yapan bir hakim olarak bu tür haksız, hukuksuz saldırılan bir ülkede vatandaşın halini düşünmek bile istemediğini kaydetti.

Türkiye'nin hukuk devleti varlığını yitirip polis devleti haline dönüştüğünü ileri süren Kaçmaz, şu iddialarda bulundu: "Ben vatanımı hiç satmadım, Ali diboculuk hiç yapmadım, hazinenin trilyonlarını kaybedip iç etmedim. Benim İsviçre bankalarında gizli hesabım da olmadı. Benim sekreterimle gayri meşru ilişkim sonucu yurt dışında çocuğum da olmadı. Benim otel sahibi bir bayanla ilişkim de olmadı. Ben basın kuruluşumuzun değerli bir bayan mensubunu memleketime götürüp tanınmış otellerde ağırlayıp birlikte de olmadım."
       
Kendisinin Adalet Bakanı'nın misafirperver ilinde hafta sonunu geçirmek için bulunduğunu savunan Kaçmaz, kendisine her zaman konukseverliğini gösteren bu ilin vatandaşlarının, emniyet ve siyasette bulunan ve kendisine komplo kuran şahsiyetlere gereken cevabı vereceklerine inandığını ifade etti. İlk fırsatta da Hatay'a gideceğini dile getiren Kaçmaz, "Kendilerini ziyaret edeceğim. Kendilerine buradan sevgi, saygı ve selamlarımı da gönderiyorum." dedi.
       
Bundan sonra yargı sürecini avukatı İrem Ağaoğlu Baysal'ın gerçekleştireceğini açıklayan Kaçmaz, basın mensuplarının 'sorumuz olabilir mi?' sorusuna "Soruların cevapları dağıtacağım metnin içinde hepsi var. Ayrıntılı olarak verdim." karşılığını verdi.
      
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, dağıttığı basın metninde ise 'otele gelen polislerde memur tavrı ve ciddiyetinin bulunmadığını' iddia etti. Arama emrini 'hukuken değeri bulunmayan yazılı bir belge' olarak nitelendiren Kaçmaz, görüntülerin basın yayın organlarında yayınlanmasına da tepki gösterdi. Karalama ve iftira kampanyalarıyla kendisinin yok edilmeye çalışıldığını iddia eden Kaçmaz, asıl amacın Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan başka bir yere atanmanın gerekçelerini oluşturmak ve kamuoyunda itibarını sarsmak olduğunu savundu. Konuya ilişkin herhangi bir soruşturmanın başlatılmamasını da eleştiren Kaçmaz, Adalet Bakanı'nın memleketinde böyle bir saldırının yapılmasının tesadüf olup olmadığını sordu? 
       
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'yabancı uyruklu kadınların zorla tutulduğu ve kokain kullanıldığı' ihbarı üzerine nöbetçi savcılıktan alınan kararla, 28 Kasım Pazar günü, 2 hâkimin misafir kaldığı otele giderek odalarında arama yapmıştı. Olayın ardından Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, müvekkilinin hafta sonu tatilini Hatay'da geçireceğini, Adalet Bakanlığı'na ve Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdiğini belirtmiş, Hâkim Remzi Özdemir de kendilerine komplo kurulduğunu iddia etmişti. Osman Kaçmaz'ın otel odasındaki görüntüleri de basına yansımıştı. CİHAN

 



Bu haber 1,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs