En Sıcak Konular

Önümüzdeki aylarda yeni dalgalar gelebilir

3 Aralık 2010 16:46 tsi
WikiLeaks'ın kurucusu olduğu belirtilen Julian Assange de yaptığı değerlendirmede en az 7 yıllık bir çalışmada tüm belgeleri arşivleyerek web sayfalarında yayınlayabileceklerini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev WikiLeaks'den yayınlanan Amerikalı diplomatların belgeleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Soçi'de ortak bir basın toplantısı düzenleyen Medvedev, Rusya-ABD ilişkileri açısından yayınlanan bilgilerin herhangi bir değeri olmadığını ifade etti.

"Herhangi bir sızan bilgiye ABD-Rusya ilişkilerini bağlayacak kadar paranoyak değiliz" tespitinde bulunan Rusya lideri, "Çeşitli ülkelerin -burada ABD'yi kastediyorum- özellikle de dış politika yaklaşımlarında ve değerlendirmelerinde tam bir yukarıdan bakış örneği sergiledikleri görülüyor" eleştirisi getirdi.

Medvedev, Rus diplomatlarından ya da istihbarat birimlerinden benzer bilgilerin yayınlanması durumunda Amerikalıların 'fazlaca memnun olacakları' yönünde bir tespit de yaptı.

WikiLeaks'de yayınlanan belgelere göre, ABD'li diplomatlar Medvedev ve Putin'i çizgi film karakterleri Batman ve Robin'e benzetmişlerdi.

Belgelerin yayınlanan kısımlarında Rusya'nın Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgelerini silahlandırdığı, Rus istihbratının PKK'ye destek sağladığı, Rusya yönetiminin mafyanın kontrolünde olduğu, rüşvet çarkının 300 milyar doları bulduğu gibi bir çok iddia yer alıyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in danışmanı Dmitri Peskov yayınlanan belgeleri 'komik' olarak değerlendirmiş ve iki ülke ilişkilerinin bu yayınlardan etkilenmeyeceğini kaydetmişti.

WİKİLEAKS'TEN YENİ DALGALAR BEKLENİYOR

WikiLeaks'ın kurucusu olduğu belirtilen Julian Assange de yaptığı değerlendirmede en az 7 yıllık bir çalışmada tüm belgeleri arşivleyerek web sayfalarında yayınlayabileceklerini kaydetti. WikiLeaks'ın Rusya'daki partneri 'Russian Reporter' dergisine açıklamada bulunan Assange, yayınlanan belgelerin toplamın çok az bir kısmı olduğunu, önümüzdeki aylarda yeni dalgaların geleceğini söyledi.

(CİHAN)



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,000 µs