En Sıcak Konular

Ali Tandoğan Beşiktaş'ı topa tuttu!

3 Aralık 2010 15:27 tsi
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ali Tandoğan'dan çok çarpıcı açıklamalar.

Dört sezon Beşiktaş forması giydikten sonra geçtiğimiz sene Bursaspor’a transfer olan ve süper ligde, takımı’nın yanısıra kendisinin de  ilk kez yaşadığı şampiyonlukda büyük pay sahibi olan 33 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Ali Tandoğan, Radyospor'a konuştu.

İşte Ali Tandoğan’ın birbirinden çarpıcı açıklamaları;

“Beşiktaş Arkamda Durmadı Ama Bursaspor ile Yeniden Doğdum”

Beşiktaş da oynamak inanın benim için 4 sezon boyunca keyif vericiydi. Daha farklı hedeflerle gittiğim Beşiktaş’ta bazen tepkilerle karşılaştım, dışlandım çok şeyler yapıp fedekarca davranmama rağmen ön plana çıkamadım. Bursaspor’a transfer olduğumda stresliydim ama ilk maçımda bambaşka bir Bursaspor taraftarı ile karşılaştım. Bana asla önyargı ile yaklaşmadılar ve bağırlarına bastılar. Bende onların sevgisine layık olabilmek için var gücümle çabalıyorum. Geçenlerde geçirdiğim ciddi sakatlığımda hastaneye kadar gelip ziyaret etmeleri stad da olmamama rağmen tezahüratlarda bulunmaları benim ne kadar doğru bir yerde olduğumu gösteriyor.

“Şampiyonluğumuza Tesadüf Diyenler Bu Sezon Ne Diyecekler?”

Her zaman söylüyorum şampiyonluklar asla tesadüf değildir, çalışmanın meyvesidir. Biz geçene sezon çok çalıştık mücadele ettik ve imkansız denileni başardık herkesi şoke ettik belki bundan dolayı şampiyonluğumuzu eleştirdiler ama bizler inanmıştık ipi göğüsleyeceğimizden emindik. Bu sezona ligin ortalarına düşersek komik durumlar yaşayacağımızın bilincinde lige adım attık ve görüyorsunuz ki 14 hafta sonunda ligde 2. sıradayız. Sezon sonuna kadarda ilk 2’den kopmayı düşünmüyoruz. Hedefimiz üst üste 2. Şampiyonluğu yakalamak.İnanın ki daha kendimizi bulamadık vasat bir futbol oynuyoruz ikinci yarı ligin tozunu iyiden iyiye atacağız.

“Ertuğrul Sağlam ile Sözleşme Yenilenmeli”

Hayatımda çalışmış olduğum en iyi teknik adam Ertuğrul Sağlam’dır. Hem kişiliği ile hem hocalığı ile karakterli ve düzgün bir insandır. Tam lider özelliklerine sahip olan Ertuğrul hoca çok sıkıntılar yaşasa da tecrübeleri ile bunu aşmasını bildi. Öncelikle her şeyden önce, kazanma ruhunun geldiğini takıma aşıladı kimsenin inanmadığı şampiyonluğu Bursaspor’a kazandırarak takımımızı Türkiye’de 5.büyük yaptı. Bu yüzden onu asla kaybetmemeliyiz. Yönetimimiz hocamızın arkasında olup en az 3-4 senelik yeni sözleşmeye imza attırmalı. Çünkü Ertuğrul hoca’nın ardından gelecek teknik direktör çok büyük sorumluluklar alacağı için sıkıntılı günler yaşayacağı için bunları yaşamanın anlamsız olacağını düşünüyorum

“Beşiktaş’ı Yenip Farkı 10’a Çıkaracağız”

Beşiktaş 5.sırada 7 puan gerimizde. Kendi sahalarında 3 puanı alıp farkı 4’e indirmek isteyeceklerdir ama bizim puan kaybetmeye niyetimiz yok. Uzun bir aranın ardından İnönü stadında taraftarımızın gücüyle mücadele edeceğiz. Bunu en iyi şekilde kullanarak rakibimizle puan farkını 10’a çıkarmak için istiyoruz. Sonuçta bizim için tüm maçlar aynıdır kendi oyunumuzu sahaya yansıtırsak galip geleceğimizden şüphe duymuyorum. 
 
“Beşiktaş Taraftarı Sadece Holosko’ya Ayıp Etmedi”

Tabii ki her futbolcu’nun hedefleri vardır beklentilere en iyi şekilde yanıt vermek ister. Ama Beşiktaş takımında futbol oynamak hele hele İnönü stadına adım atmak orada oynamak herkesin harcı değildir. Holosko bence çok kaliteli bir futbolcu ve Beşiktaş forması ile elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ancak Beşiktaş’ta ki problem hep aynı. İnönü stadına giren seyirci ile dışarıda ki seyirci arasında dağlar kadar fark var. Dışarıda sevgi dolu davranan, örnek olan Beşiktaş taraftarı stada girdiğinde farklılaşıyor başarısızlıkta faturayı oyuncularına çıkarıyor ve belirlediği oyuncuları toplu olarak protesto ediyorlar. Ama bu ilk değil bunlardan bende nasibimi aldığım için doğal karşılıyorum. Beşiktaş taraftarı sağ duyulu olup oyuncularına sahip çıkmalı yani kısacası içerde de dışarıda ki gibi davranmalı.

“İbrahim Üzülmez’in Futbolu Bırakma Sınırını Geçeceğim”

Futbolu bırakma konusunda büyük konuşmamak lazım. İşte geçtiğimiz günlerde geçirdiğim bir anlık sakatlık Allah korudu ki beni sadece yeşil sahalardan değil hayattan da koparabilirdi. O yüzden akışına bırakmak lazım. Ama bildiğim şu ki oynadığım sürece oynayacağım ve en az 4 sene daha futbolun içinde olacağım. Hedefim Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez’in futbolu bırakma yaşı’nın üzerinde bırakmak olacak. O futbolu 38de bırakırsa ben 39’da bırakacağım.

“Milli Takım’a Çağrılmayışımın Sorumlusu Oğuz Çetin’dir”

A Milli takımımız tek ve doğal olarak herkes bu formayı giymek ister. İnanın 33 yaşında olmama rağmen bu formaya layık görüleceğime inanıyordum. Geçtiğimiz sene takımımın şampiyon olmasında büyük rol oynayan futbolculardan biriydim ama yine olmadı. Yıllardır bir sürü maç oynamama, tecrübe sahibi olmama rağmen Oğuz hoca sanırım Sayın Hiddink’e  benimle ilgili bir rapor sunmadı, daha ne yapmam lazım bilmiyorum. Şampiyon takımın başarılı oyuncularından birinin çağrılmamasının altında bi şeyler aranmalı düşüncesindeyim. Ve şunu çok net söyleyebilirim ki Oğuz Çetin’e kırgınım.

 “Onlar Yokken Ben Vardım Tecrübeye Dikkat !”

Fatih Terim döneminde başarı tecrübeli oyuncularla geldi bunu göz ardı etmemek lazım. Geçen sezon şampiyon olurken 30 yaş üzeri birçok oyuncumuz vardı yanj tecrübe herşeydir. Ayrıca ben Emre Belözoğlu’nun kendisine yaşlı muamelesi yaparak milli takımı bırakacağım açıklamasını doğru bulmuyorum. Benim mevkiimde görev alan Gökhan gönül, Sabri sarıoğlu ve Serkan balcı var. Ancak nedense özellikle Gökhan ve Sabri sakat olduklarında dahi milli takıma çağrılabiliyorlar biz sağlam olmamıza rağmen ne günah işledik de çağrılmıyoruz merak ediyorum. Unutmasınlar ki onlar yokken ben vardım artık birileri bu gerçeği görsede milli takım formasına kavuşabilsem.

 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,437 µs