En Sıcak Konular

Zirve Yayınevi sanıkları 30'uncu kez hakim karşısında

3 Aralık 2010 13:36 tsi
MALATYA'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'i işkence ederek öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan 6 tutuklu sanık, bugün 30'uncu kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, sanıklardan Abuzer Yıldırım'ın avukatı Mert Eryılmaz, mağdurların bulunduğu tarafa doğru dönerek hakaret içeren ifadeler kullanınca salondan çıkarıldı.

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 30'uncu duruşması öncesi, Adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Salih Yıldırım ve Varol Bülent Aral, yine geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirildi. Duruşmaya, avukatların yanısıra, sanık yakınları, öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske'nin yanısıra, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in yakınları da katıldı. tutuksuz sanık Hüseyin Yelki ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanıklardan Abuzer Yıldırım’ın avukatı Mert Eryılmaz, Adliye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun Ağır Ceza Mahkemeleri'nin görev alanına giren suçlarda tutukluluk sürelerini düzenleyen 102'nci maddesinin 31 Aralık 2010’da yürürlüğe girecek olmasıyla, Zirve Yayınevi davasında yargılanan ve tutukluluk süresi 3 yılı dolduran sanıkların Nisan ayında serbest bırakılmaları gerektiğini savundu. Eryılmaz, mahkemenin tahliye talebini reddetmesi halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

AVUKAT SALONDAN ATILDI

Ancak avukat Eryılmaz, duruşma başladıktan bir süre sonra salondan çıkarıldı. Avukat Eryılmaz'ın, söz almadan savunma yapmaya başladığı, Mahkeme Başkanı'nın uyarısına rağmen tavrını sürdürdüğü, sonra da mağdurların bulunduğu tarafa doğru dönerek hakaret içeren ifadeler kullanması üzerine salondan çıkarıldığı öğrenildi. Eryılmaz'ın, öldürülen Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanne Geske ve Uğur Yüksel’in annesi Hatice Yüksel'in bulunduğu yöne dönüp, “Burada masum rolü yapılıyor. Burası Türkiye, burası Malatya, burası laylaylom mahkemesine dönüştürüldü” diye bağırdığı belirtildi. Eryılmaz'ın salondan çıkarılırken, polise de direnerek, “Burası PKK mahkemesi değil, burası laylaylom mahkemesi değil” diyerek bağırmaya devam ettiği görüldü.

Avukatının dışarı çıkarılmasının ardından söz alan sanık Abuzer Yıldırım, böyle bir davranış göstereceğinden haberi olmadığını ileri sürerek, “Vekalet verdiğimiz avukatın böyle bir ifade kullanacağını bilmiyordum. Avukatlığını yapmasını istemiyorum” dedi. Duruşma, verilen aranın ardından devam etti.

hurriyet



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,996 µs