En Sıcak Konular

Hakan Şükür'den bomba açıklamalar!

3 Aralık 2010 11:02 tsi
Galatasaray 'Ne olacak bu takımın hali?' sorusuyla BUGÜN TV'de masaya yatırıldı.

Galatasaray 17 puanla 10. sıraya kadar indi. Başkan Adnan Polat'ın "Başarısız olurlarsa ne Hagi kalır ne de Adnan Sezgin" açıklaması ise günü kurtarma çabası olarak yorumlandı. Efsane golcü Hakan Şükür, yazarımız Gökmen Özdenak ve Kanaltürk Spor Müdür Yardımcısı Süleyman Rodop açık oturumda bunu konuştu.

Hakan Şükür: "Takımı yoklukta şampiyon yaptık. Bizi konuşturmadılar. Kahramanlık onlara kaldı. Şimdi para içindeyken işler kötü gidiyor. Ama ortada kimse yok! Bugünlerin uyarısını 2.5 yıl önce yaptığımda 'kötü adam' ilan edilmiştim" dedi.

Efsane golcü, "Futbolu yönetenler hep aynı tipler. Hak çalıyorlar! Elano 20 milyon Euro'dan daha az paraya alınabilirdi. Arda ıslıklanınca 'Taraftar haklı' diyenler, yuhalanan Alex'ini ayakta alkışlayıp kazanan Aziz Yıldırım'a baksın' diye konuştu.

Ben önceden uyanlar yaparken, kimileri bana kızıyordu. Ama tablo ortada. Galatasaray düştüğü yerden kalkmayı bilir. Ne var ki hep yeni hedefler göstererek, günü kurtarmaya çalışanlara üzülüyorum. Sayın başkanın açıklamalarının içinde "Yeni şeyler yapmak lazım" gibi laflar vardı. Biz bunları duymaya alıştık. Sonunda gelinen nokta hep daha kötüsü oldu! Televizyondan mesaj verilmeye başlandıysa, eyvah!...

Stadı yakından takip ettim. Özhan Canaydın zamanında başladı. Başbakanımızın müthiş desteğini herkes söylüyor. Ben de gördüm. Işın Çelebi de süreci yürüten isimdi. İyi şeyleri üzerinize almak kolaydır ama başarısızlığı almak zordur.

Mesela benim ayrıldığım dönemde şampiyonluğu takım yaşadı. Hem de o zor şartlarda. Ama anlatan başkası oldu. Bazen yalandan kavga ederdik. Soyunma odasında "Gel bakalım Necati!" derdim. Sonra gelir herkesin içinde özür dilerdi. Amaç orada, kafasını jöleye takan genç futbolcuya mesajdı! Yönetim kurulu bize konuşma yasağı getirdi. Belki arkadaşlarımız bu şampiyonluğun nasıl kazanıldığına dair bizimle ilgili güzel şeyler söyleyebilirdi. Bunu engellediler! Aradan 2.5 sene geçtiken sonra bu durumlara gelindi. Açıkçası ben bu düşüşü bekliyordum.

Ben rekor kırdım, Metin Oktay forması dağıtıldı

Büyük paralara oyuncu alabilirsiniz ama oradaki yerli oyuncu her şeyi anlar. Bunu anlayınca performansı etkilenir. İçeride dengeleri tutan insanları uzaklaştırırsanız, Galatasaray'ı idare edemezsiniz. Rijkaard, Del Bosque, Aragones gibi önemli teknik adamlar gelir, gider. Arda'ya tribünlerin gösterdiği tepkiye bir başkan çıkıp "Haklılar" diyemez. Ben bunu dolaylı yaşıyordum ama ilk defa bu kadar acı ve net şekilde gördüm. Ama Aziz Yıldırım, Alex'i bütün stat ıslıklarken ayakta alkışlıyor. O da şimdi maç kazandırıyor.

İçimden ağladım...

Yabancıların Türkiye'ye nasıl baktığını iyi biliyorum. 50 bin dolar alan oyuncunun yanında internetten helikopter satın almaya çalışıyor! Ben kaldırırım ama o çocuk kaldıramaz. Benim için başka sebeplerden dolayı çok şey yazıldı. Ama ben kendime bir düstur seçtim ve hep gurur duydum. Metin Oktay ve Tanju abinin rekorlarını kırdım. Ertesi gün Ali Sami Yen'de Metin Oktay forması dağıtıldı. O gün için farklı bir şey yapılabilirdi. İçimden ağladığım dönemlerde dik durdum.

Bakıyordum, idman bitmiş; birisi jöleyi sürmüş gidiyor. Ekstra çalışmak yok. İdman öncesi 10 dakika kala tesise geliyor. Uyarınca, arkamdan dedikodu yapmaya başladılar.

Noel'de sakatlıklar artmaya başlar!

Ayağım kırıldı, bir de kasık ameliyatı oldum. 3 ay sonra futbola döndüm. Dünya tıbbı İstanbul'da yönetiliyor ama Quaresma ameliyat için Portekiz'e gidiyor. Geliyor bir daha sakatlanıyor. Baros Çek Cumhuriyeti'ne gitti, geldi. Sakatlandı. Noel'de sakatlıklar başlar! Biz bunu hep gördük. Ama sevinirdik. Çünkü yerliler maç başına oynardı.

Kendi ipimle asılırım

Yabancı antrenörlerin gelme mantığı şudur; yabancı ile yönetici bir şeyleri beraber yapabiliyor. Feldkamp gönderilince bazı açıklamalar yaptı. İçeride işlerin nasıl döndüğünü söyledi. Sonra fazla konuşmasın diye başka bir görevle kulübe sokuldu.

Yapılan teklif gurur verdi ama Bülent Korkmaz gibi olmak istemem! Taşın altına niye elini sokmadın diyorlar. Ben planlarımı uygulayamadıktan sonra gitmemin manası yok. Ben asılacaksam, kendi ipimle asılırım. Devamlı, 'Nereden darbe yiyeceğim' diye beklemekle iş yapılmaz.

O tabaka hep aynı!

Futbolu yöneten tabaka hep aynı. Hiç değişmez. Türkiye'de ilginç işler oluyor. Bir arkadaşım anlattı. Bir kulüp yetkilisi futbolcu sormuş. 800 bin dolara alırız demiş. Yetkili "1 milyon 800 bine göre ayarla!" demiş. Elano 20 milyon euro. Daha ucuza alınabilirdi.

Gökmen Özdenak:
BAŞKAN ADNAN POLAT STATTA HAZIRA KONACAK

Galatasaray dibe vurmuştur. Elindeki kadro yeterlidir ama kullanamamıştır. Başkan gitti Ankaragücü'nün sağlık ekibini transfer etti. Halbuki sakatlığı iyileştirmekten önce, nasıl sakatlanıyorlar onu bulmak zorundalar. Yoksa sağlık ekibine esir kalırsınız. Temel çürük, üstü süslü. Parayı akıllı kullanamıyorlar. Yöneticiler hayal satıyor. Popülizm almış başını gidiyor. Başaramayacağın hedefi söyleme. Hedefler kaybolunca, ya federasyona ya hakeme saldırıyorlar.

Nerede vefa?

Adnan Polat diyor ki 'Sürünsem de stadı ben açacağım'. Pes! Bu işi Özhan Canaydın başlattı. Başbakan'ın katkısı orada. Çelebi'nin çabası biliniyor. Polat hazıra konmaya çalışıyor. Bir de Canaydın'dan bahsetsin. Vefa nerede? Ben 1980'de jübile yaptığımda, bana en fazla Fenerbahçe yardım etti!

BUGÜNSPOR



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs