iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

JFK'nın katili, odada!

3 Aralık 2010 10:43 tsi
JFK'nın katili, odada! Güzide medyamız, gizemli arka planı çözmüş...Onlar sadece resmin bir parçasına bakadursun, iyibilgi tablonun bütününü göstermeye devam ediyor. Soru şu: Odada kaç JFK var? iyibilgi özel

Wikileaks'in meşhur arkaplan resmini duymayan kalmadı. Dün Türk medyasında ilk olarka iyibilgi'nin dikkat çektiği resim, ancak12 saat sonra! anaakım medyanın radarına girebildi. Resimdeki Atatürk portresine dikkat kesilenler, ancak 24 saat sonra resmin kim tarafından hazırlandığını keşfedebildi. Büyük ihtimalle de dosya onlar için kapandı. Ancak iyibilgi daha yeni başlıyor. Bugün resimdeki JFK bavulunu işleyeceğiz.



 

Amerika Birleşik Devletleri'nin 35. başkanı olan John Fitzgerald Kennedy, 1963 yılının 22 Kasım günü bir suikaste kurban gittiğinde, dünya kamuoyu modern bir mitin doğuşuna şahit olmuştu. Üzerine kitaplar yazıldı, filmler çekildi, binlerce araştırma yapıldı ama kimse hala şu iki sorunun cevabını "tam olarak" bilemiyor:

Kennedy'i kim, neden öldürdü?



1950'lerin sonunda Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin bir üyesi olarak Asya ve Afrika'da bağımsızlığını yeni kazanan ülkelere dış yardım yapılmasını savundu. Fransa'ya Cezayir'in bağımsızlığını tanıması için çağrıda bulunarak ABD yönetimini şaşırttı. Bu yıllarda siyasi görüşleri gittikçe sola kaydı ve Demokrat Parti içindeki konumu güçlendi.

8 Kasım 1960'ta yapılan başkanlık seçimini kazanarak, ABD'nin en genç ve ilk Katolik başkanı olan Kennedy görevde kaldığı kısa süre içersinde dünyayı etkileyebilecek çok ciddi krizlerle karşı karşıya kaldı. Bunların arasında en çok bilineni, yeni bir dünya savaşına sebep olabilecek Küba füze krizidir.

Kennedy, Afro-Amerikan'lara beyazlarla eşit yurttaşlık haklarını getirecek bir çok yasaya imza atmış, ekonomik gelişmeyi yeniden başlatmak için bütçede ve vergilerde değişiklikler yapmıştı.

22 Kasım 1963 cuma günü, yerel saat ile 12.30'da eşiyle birlikte açık bir araba içinde Dallas'ta bir konvoyun arasında ilerlerken ateş açıldı. Ensesinden ve başından iki kurşun alan Kennedy, hastaneye kaldırılırken yolda ölmüştü.

John F. Kennedy'ye suikast düzenlediği iddia edilerek tutuklanan ve eski bir deniz piyadesi olan Lee Harvey Oswald 24 Kasım 1963 günü olaydan iki gün sonra Dallas Emniyet Müdürlüğü binası çıkışında Jack Ruby tarafından öldürülmüştür.



Suikast sonrası kurulan araştırma komisyonları arasında en geniş çaplı rapor, Meclis Suikast Araştırmaları Komitesi tarafından hazırlandı.

Raporda Suikast'ın bir komplo olduğu ama arkasında kimin olduğu bilinmediği açıklandı. Bir iki detay daha verildikten sonra, araştırmaya ait tüm belgeler kamuoyuna 2017'de açıklanmak üzere arşive kaldırıldı.

Acaba Wikileaks'in Yunanlı bir anarşist grup tarafından yapıldığı iddia edilen bu arkaplan resmi, Kennedy suikastı hakkında kamuoyundan saklanan arşivlerin, Wikileaks tarafından açıklanacağına dair bir işaret olabilir mi?

Diyelim öyle. O dosyalar, Kennedy suikastı ardındaki sırrı çözebilecek mi? Peki iyibilgi okurlarının istediği bilgi-odadaki-nerede? Biri en üst rafta biri kasanın içinde! Yani iki tane JFK etiketli paket var! Dosya demiyoruz, biri dosya biri? İçinde JFK'ıyı vuran ikinci silah da çıkabilir! Ama iki ayrı etiket var JFK için!

Odada başka çift yok. Odanın sırrı da orada!

YARIN: YES! U'VE GOT A PROBLEM


www.iyibilgi.com özel

 




Bu haber 8,477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs