En Sıcak Konular

Rusya'dan Dünya Kupası'na 10 milyar $

3 Aralık 2010 08:52 tsi
Rusya'nın 2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yapacağının açıklanmasının ardından Zürih'e gelen Rusya Başbakanı Vladimir Putin, organizasyon için 10 milyar $ harcayacaklarını söyledi.

Burada bir basın toplantısı düzenleyen Putin, Güney Afrika'nın hazırlık çalışmaları ile mukayese yaptıklarını ifade eden Putin, "Bizim tahminlerimize göre stadyumların inşa edilmesi ve diğer alt yapı yatırımları için 300 milyar ruble, ya da 10 milyar dolarlık bir yatırım gerekiyor" dedi.

Rusya'nın 2018 Dünya Kupası için toplam 16 yeni stadyum inşa etmesi planlanıyor. FIFA'nın çok doğru bir seçim yaptığını savunan Putin, "Rusya siyasi açıdan istikrarlı ve sağlıklı bir ekonomiye sahip. Sosyal durum da yeterince olumlu. Birçok avrupa ülkesi son dönemde yaşanan ekonomik krizden etkilenmiş durumda" tespitinde bulundu.

"ABRAMOVİÇ'İN ÇOK PARASI VAR, BİRAZINI BİZE VERİR"

Dünya Kupası'na hazırlık çerçevesinde birçok projenin Rusya'nın büyük devlet şirketleri ve özel sektörün katılımı gerçekleştirileceğini kaydeden Putin, toplantıda bulunan Chelsea'nin sahibi Rus oligark Roman Abramoviç'i işaret ederek hazırlıklara katkı sağlamasını istedi.

Devlet harcamalarının kısılması için iş çevrelerini harekete geçireceklerini ifade eden Putin, "Projelerden birini sayın Abramoviç'in gerçekleştirebileceğini öngörebiliriz. Kendisinin çok parası var, birazını bize verebilir" esprisini yaptı.

2018 Dünya Kupası için harika statlar yapacaklarını ve en yüksek seviyede hazırlanacaklarını ifade eden Putin, turnuvaya gelecekler için vizesiz uygulama sözü verdi. Dünya Kupası karşılaşmalarının insanlara Rusya'yı daha fazla tanımalarına da imkan tanıyacağını vurgulayan Putin, "Demir Perde'nin hala durduğunu düşünenlerin olduğunu bazen duyuyorum. Avrupa'nın herhangi bir kentine gider gibi Rusya'ya gidecekler. İnsanımızla diyaloğa geçtiğiniz zaman onları çok seveceksiniz" diye konuştu.

Rusya, FIFA yönetiminin Zürih'te gerçekleştirdiği iki aşamalı oylamada 22 oy olarak 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkı kazandı. İspanya ve Portekiz ortaklığı 14 oyla ikinci sırada kalırken, Hollanda ve Belçika ortaklığı ise üçüncü oldu.

Putin, Rus delegasyonu ile birlikte oylama öncesi FIFA yönetimine baskı olabileceği gerekçesi ile Zürih'e gitmekten vazgeçmişti. Ancak Putin Rusya'nın seçilmesi durumunda Zürih'e giderek FIFA yönetimine teşekkür edeceğini ve hazırlıklarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağını ifade etmişti.

cihan



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs