En Sıcak Konular

Beşiktaş gruptan çıkmayı garantiledi

2 Aralık 2010 22:52 tsi
UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, CSKA Sofya'yı deplasmanda Zapotocny ve Holosko'nun golleriyle 2-1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Stat: Vasili Levski

Hakemler: Tom Harald Hagen xx, Frank Andas xx, Svein Inge Wiken xx (Norveç)

CSKA Sofya: M'Bolhi x, Minev xx, Vidanov xx, Stoyanov xx, Grillo xx, Galchev x (Dk. 75 Yanev x), Marquinhos xx, Yanchev xx, Tonev x (Dk. 75 Sheridan x), Delev x, Michel x

Beşiktaş: Cenk xx (Dk. 46 Hakan x), İsmail xx, Zapotocny xx, Ersan xx, Hilbert xx, Aurelio xx, Guti xx, Ernst xx, Tabata xx (Dk. 78 Necip x), Holosko xx, Nobre x (Dk. 46 Ali Kuçik xx)

Goller: Dk. 58 Zapotocny, Dk. 64 Holosko (Beşiktaş), Dk. 79 Sheridan (CSKA Sofya)

Sarı Kartlar: Dk. 28 İsmail, Dk. 83 Hilbert (Beşiktaş), Dk. 57 Yanchev (CSKA Sofya)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla Beşiktaş arasında yapılan maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İki takımın da kontrollü başladığı maçın ilk bölümünde Beşiktaş, topa daha çok sahip olduysa da meşin yuvarlağı rakip ceza alanı önüne etkili bir şekilde taşıyamadı. CSKA Sofya'nın da çok adamla gelmemesi ve Beşiktaş'ın hata yapmasını beklemesi nedeniyle mücadele orta sahada geçti.

Siyah-beyazlı takım, rakip savunmanın fazla çıkmaması nedeniyle istediği açıkları bulamazken, ceza alanı önünde bulduğu boşluklarda şut denemeleriyle tehlikeler yaratmaya çalıştı. Kalesindeki tehlikeli pozisyonları savunmanın arkasına atılan toplarla yaşayan Beşiktaş, özellikle Delev'in müsait durumda aldığı topları değerlendirememesiyle rahat bir nefes aldı. Beşiktaş'ta, özellikle İspanyol yıldız Guti'nin orta sahada etkisiz kalması ve kanattan da yeterince destek gelmeyince Nobre, ilerde beklediği topları alamadı. Israrla derin paslarla savunmanın arkasında oyuncularını topla buluşturmaya çalışan CSKA Sofya ise bunda başarılı oldu. Bulgar ekibin, 45. dakikada Delev'in kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye gönderememesi ile skoru koruyan Beşiktaş, soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

14. dakikada Ernst'in ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci M'Bolhi uzanarak topu kornere tokatladı.

15. dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına düşen topu kontrol eden Delev, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. İsmail son anda yetişerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

25. dakikada Galchev'in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Delev, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Delev, Hilbert'in müdahalesiyle vurmakta gecikince, Cenk, meşin yuvarlağa sahip oldu.

35. dakikada Tabata'nın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Nobre'nin şutunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti.

45. dakikada Stoyanov'un ara pasında Delev savunmanın arkasında bir kez daha topla buluştu. Kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Delev, ceza alanına girer girmez yerden sert vurdu, ancak Cenk'i geçen meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

45 artı 1. dakikada Michel'in ceza alanı içinde sol çaprazdan sert şutunda kaleci Cenk, topu tokatladı. CSKA Sofya bir kez daha pozisyon ararken Beşiktaş savunması meşin yuvarlağı kornere göndererek tehlikeyi uzaklaştırdı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 2-1 yenen Beşiktaş, grup mücadelesinin bitimine 1 maç kala puanını 10'a yükselterek 2. tura çıkmayı garantiledi.

Beşiktaş, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İlk yarının son dakikasında bir pozisyonda sakatlanan kaleci Cenk'in yerine Hakan kalede yer aldı. Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı Schuster, kanat organizasyonlarının az kalması sonrası ilerde çok fazla topla buluşamayan ve son bölümde sakatlığı nedeniyle zaman zaman dizine tedavi uygulatan Nobre'yi kenara alarak genç oyuncu Ali Kuçik'i sahaya sürdü. Bu değişiklikle kalabalık CSKA Sofya savunmasını araya atılan toplarda hızlı oyuncuları Holosko ve Ali ile delmeye çalışan Beşiktaş, 58. dakikada duran topta üstünlük golünü buldu. Savunmada da daha dengeli oynayan siyah-beyazlı ekip, 64. dakikada kendisini gruptan çıkarmak üzere rahatlatacak 2. gole Holosko ile ulaştı.

Farkın açılmasının ardından rakibin oyun disiplininden kopmasıyla oyunu tamamen kontrolü altına alan Beşiktaş, buna rağmen Hakan'ın hatasında kalesinde golü gördü. Son bölümde CSKA Sofya baskı kurduysa da Beşiktaş, beraberlik golüne izin vermedi ve karşılaşmayı 2-1 kazanıp 2. tura yükselmeyi garantiledi.



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,368 µs